28.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dobre vijesti iz predgrađa

Svlačionice u Herešinu više neće prokišnjavati jer se na tribini postavlja nadstrešnica, a u planu je i novi asfalt na betonskom igralištu i ispred Društvenog doma
S

Na asfaltirano igralište upozoravamo već godinama, jer je skroz poderano i nije ugodno ako padnete na njega. No, radovi nikako da počnu i sad se stvarno nadamo da će na proljeće potegnuti novi sloj, kaže Suvalj

Ne propustite

Prošle nedjelje kiša je neumorno padala i tako spriječila mnoge da pohode utakmice u županijskim ligama. I to je razumljivo, jer rijetko kome se stoji na otvorenom dva sata u takvim uvjetima. Međutim, tih problema ubuduće neće imati navijači Omladinca iz Herešina i svi oni koji dolaze na njihove utakmice, jer je ovih dana počelo natkrivanje tamošnje, hajdemo je tako nazvati, tribinice.

U radove, koji bi uskoro trebali završiti, i sami smo se uvjerili. Željezna konstrukcija je napravljena i postavljena i čeka se samo limeno krovište, koje bi u sljedećih nekoliko dana trebalo stići.

Međutim, radovi se ne provode samo kako bi se navijačima omogućili bolji uvjeti, već je problem dublji i bilo je krajnje vrijeme da se s njim uhvati u koštac. Rekao nam je to gradski vijećnik Ivica Suvalj, ali i domar na tamošnjem igralištu, s kojim smo nakratko popričali.

– Ta tribinica je naknadno napravljena, vidite i sami da je spojena s društvenim domom. S obzirom na to nije dobro izolirana i za svake malo jače kiše svlačionice, koje se nalaze ispod nje, nam prokišnjavaju. Vjerujemo da ćemo s ovim radovima riješiti taj problem – rekao nam je naš sugovornik.

Novo ruho uskoro bi trebalo dobiti i betonsko igralište u Herešinu // Foto: Vedran Tkalec

No, radno bi uskoro moglo biti i na asfaltnom igralištu neposredno uz travnjak. Rekao je to na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća koprivnički pročelnik Tomislav Golubić. Odgovarao je na upit Ivice Suvalja, člana tamošnjeg mjesnog odbora, koji je pitao kada će se riješiti problem tog igrališta koje je u pomalo derutnom stanju.

– Imali smo u planu asfaltirati to igralište, no vidjet ćemo kakva će do kraja godine biti realizacija sredstva vezana za uređenje sportskih terena. Ako ne ove godine, riješit ćemo to sljedeće zajedno s ulazom ispred Društvenog doma, koji također treba asfaltirati. Tamo i vatrogasci imaju problem s parkiranjem vozila tako da bismo onda u jednom komadu obavili kompletno asfaltiranje – rekao je Golubić.

Suvalj se, pak, nada da će se gradski pročelnik ovaj put držati onoga što je rekao.

– Naravno, nije do njega, ali to nije novonastali problem. Mi na to asfaltirano igralište upozoravamo već godinama, jer je skroz poderano i nije ugodno ako padnete na njega. No, radovi, koji ne zahtijevaju neki veliki zahvat, nikako da počnu i to traje već jedno vrijeme. Sad se stvarno nadamo da će na proljeće potegnuti novi sloj na ovaj postojeći, i ispred Doma, ali i na igralištu – poručio je Suvalj.

Ako se to ostvari, Kulturno sportski centar Brodarić sljedeće će godine zasjati u novom ruhu. Na zadovoljstvo mještana, igrača, navijača, vatrogasaca i brojne herešinske djece.

Igralište je u prilično lošem stanju // Foto: Vedran Tkalec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Statistike

Tko će dobiti najveći regres i najviše dana godišnjeg? Zaposlenici ovih tvrtki očekuju najviše, a jedna skupina gubi nadu

Više od polovine zaposlenih u Hrvatskoj, njih 56%, očekuje isplatu regresa, dok je brojem dana godišnjeg odmora zadovoljan svaki...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×