6.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Teretni auti vozili pretovareni, a autobus vozio djecu bez potvrde o uvjetima
T

Ne propustite

U razdoblju od 8. do 14. listopada, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Kontrolirana su 648 vozila, od čega 69 teretnih automobila i 19 autobusa. Ukupno je ostvareno 298 represivnih mjera, od čega je utvrđeno 39 prekršaja  teretnih automobila i devet autobusa. Ujedno je izvršen 51 tehnički pregled teretnih automobila i 19 tehničkih pregleda autobusa. 

Utvrđeno je čak 30 prekršaja vozača teretnih automobila. Bilo je čak 11 prekršaja  kada su vozili pretovareni, šest prekršaja isteka važenja prometne dozvole, četiri upravljanja tehnički neispravnim vozilom, dva prekršaja vuče neispravnih vozila te korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nepropisno mimoilaženje, oduzimanje prednosti prolaska, nepoštivanje prometnih svjetala… Jedan je vozač napustio mjesto događanja prometne nesreće.

Sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, utvrđeno je devet prekršaja. Šestorica vozača nisu  posjedovali tahografski listić za prethodnih 28 dana, a dva prekršaja odnosila su se na nepravilno korištenje dnevnog odmora i prekršaj nepravilnog korištenja prekida vožnje.

Prilikom provođenja pojačanog nadzora autobusa, vršen je organizirani prijevoz djece autobusom, bez izdane Potvrde o ispunjavanju uvjeta za autobuse kojima se prevoze djeca. Osim vozača, bit će sankcionirana pravna osoba koja je vlasnik vozila i odgovorna osoba u pravnoj osobi.

Ujedno su utvrđena dva prekršaja – neupisani podatci o vozaču i periodu vožnje na tahografskim listićima i neposjedovanje tahografskih listića za prethodnih 28 dana. U vrijeme pojačanog nadzora prometa, vozači teretnih automobila sudjelovali su u dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, dok vozači autobusa nisu sudjelovali u prometnim nesrećama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan poslije utakmice

Torcidaši privedeni zbog pijanstva, droge i pirotehnike, zabranjeno im je na utakmice

Na jučerašnjoj utakmici između Slaven Belupa i Hajduka policija je imala posla. Kako navode iz PU koprivničko-križevačke, bilo je oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×