Dan ljubaznosti

Teška stradavanja pješaka potaknula su policiju na preventivnu akciju

15:36h
0
Prometni policajac // Foto: arhiva

Danom ljubaznosti želi se senzibilizirati vozače motornih vozila na činjenicu stradavanja pješaka, te im  ukazati na to da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka doprinosi teškom stradavanju pješaka.

Koprivničko-križevačka Policijska uprava sutra će provesti preventivnu akciju Dan ljubaznosti s ciljem smanjenja stradavanja pješaka uz prometu.


U provedbu akcije bit će uključeni djelatnici autoškola AK i Auto Marko iz Koprivnice, AMC 2 iz Virja, AMK i Instruktažni centar iz Križevaca te AK i Kappa iz Đurđevca.

Preventivnom akcijom Dan ljubaznosti želi se senzibilizirati vozače motornih vozila na činjenicu stradavanja pješaka, te im  ukazati na to da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima, uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama.

Kontrolni punktovi na kojima će raditi policijski službenici bit će od 10 do 11 sati u Ulici braće Radić kod raskrižja s Frankopanskom ulicom u Koprivnici, u Ulici Stjepana Radića kod Trga svetog Jurja u Đurđevcu te na Trgu svetog Florijana u Križevcima.

 

čitam...