Tomislav Pasariček u središtu prepucavanja

TEŠKE OPTUŽBE Mađer: Koren je našem vijećniku nudio posao ako prijeđe k njemu, Koren: Šaljem kaznenu prijavu, nikad nikome nisam obećavao posao

Prozvani Tomislav Pasariček demantirao je da mu je župan nudio posao, a svoje istupanje iz HSS-a opravdao je odnosima unutar stranke.

12:49h
0

Predsjednik županijske organizacije HSS-a Mladen Mađer iznio je teške optužbe na račun župana Darka Korena. Motiv za to bilo je istupanje Tomislava Pasaričeka iz Kluba HSS-a u Županijskoj skupštini, a nadalje će tamo biti kao nezavisni. Tako je HSS ostao na četiri zastupnika u skupštini, a Mađer smatra da bi za to mogli postojati razlozi motivirani osobnom korišću.

– Tomislav Pasariček izjavio je prije prošlogodišnjih lokalnih izbora na sjednici županijskog HSS-a da ga je Darko Koren zvao na kavu i rekao mu da će mu ‘srediti’ radno mjesto ako prijeđe k njemu u Mrežu. To imamo na snimci, a proslijedit ćemo nadležnim institucijama. Tada Pasariček to nije napravio, ali valjda su se sad stvorili uvjeti za to – rekao je Mađer.

Napomenuo je da bi bilo korektno da je Pasariček vratio mandat HSS-u, a ne da je ostao i dalje u Županijskoj skupštini kao nezavisni.

Branko Mesarov i Mladen Mađer // Foto: Matija Gudlin

– On je poslao dopis u HSS da nije zadovoljan i da istupa iz stranke. Od mene je uvijek imao veliko povjerenje kao mladi, visokoobrazovani čovjek. Bio je potpredsjednik stranke na razini županije, bio je i naš povjerenik u Križevcima, gdje nije napravio ništa. Da nije bilo HSS-a, ne bi vidio ni vrata Županijske skupštine. Znam da mu je smetalo što nije ponovno predložen za potpredsjednika, ali to nije ni mogao biti jer u Svetom Ivanu Žabnom nije uspio osnovati ni općinsku organizaciju – rekao je Mađer.

Načelniku Novog Virja Branku Mesarovu (HSS) takva situacija pokazatelj je radnji koje štete povjerenju građana u političare.

– Žalosti me to, to je trgovina voljom birača, kao i kad se formirala Županijska skupština. Dolazi do produbljivanja krize povjerenja, ljudi nam sve manje vjeruju. Nadam se da ćemo na idućim izborima imati kandidate koji će do kraja držati svoje stavove i imati integritet – rekao je Mesarov.

Prozvani Tomislav Pasariček demantirao je da mu je župan nudio posao, a svoje istupanje iz HSS-a opravdao je odnosima unutar stranke.

Foto: Matija Gudlin
Župan Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

– Imam posao više od godinu dana, za stalno. Istupio sam iz stranke zbog toga što se nisam mogao složiti s Mađerom, on ima privatne interese u vođenju stranke. Ne bih o tome na što mislim, ali smetao me njegov način vođenja stranke i komunikacije – pojasnio je Pasariček, inženjer agronomije koji je zaposlen u tvrtki Sedlić iz Bjelovara.

Župan Koren odbacio je optužbe i najavio pravne mjere protiv Mađerovih optužbi.

– Neka slobodno objavi tu snimku. Ja nikad nikome nisam obećavao posao. Da se to zaista dogodilo, vjerojatno bi gospodin Pasariček onda i prihvatio tu ponudu. Oni su ljuti zato što im je izašao iz stranke. Upravo sam potpisao kaznenu prijavu protiv Mađera zbog njegovih uvreda na moj račun u Saboru, a nije mi problem i dopuniti tu kaznenu prijavu s tim što iznosi – najavio je župan.