11.7 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
individualni pristup

The Lifestyle Medical Group uz vrhunske ginekologe treći u Hrvatskoj nude tretman Votivom za rejuvenaciju ženskog spolnog sustava
T

Ne propustite

U svijetu medicine, individualni pristup pacijentima postaje sve važniji, a The Lifestyle Medical Group u Koprivnici, vodeći je primjer ovakve prakse u Hrvatskoj.

Vrhunski tim ginekologa

Ova renomirana medicinska ustanova ponosi se svojim vrhunskim timom ginekologa koji svakoj pacijentici posvećuju potrebnu pažnju i vrijeme. Kroz detaljne razgovore i sveobuhvatne preglede, osiguravaju personaliziranu njegu koja zadovoljava specifične potrebe i brige svake žene.

Osim standardnih ginekoloških pregleda i postupaka, The Lifestyle Medical Group izdvaja se i po inovativnim tretmanima. Kao jedna od tri ustanove u Hrvatskoj, nude tretman Votivom, naprednom metodom koja pruža efikasna rješenja za različite ginekološke probleme.

Ginekologija - ginekolozi Poliklinika Life Style
Foto: Mario Kos

Preciznija dijagnostika i efikasnije liječenje

Razgovarali smo s ginekolozima Anom Behin Mraz i Ivanom Pavlovićem koji su nam potvrdili da ovakav pristup omogućuje precizniju dijagnostiku i efikasnije liječenje.

– Svaka žena je jedinstvena, stoga je važno imati dovoljno vremena za razgovor i razumijevanje specifičnih potreba svake pacijentice. Naša misija je pružiti vrhunsku medicinsku njegu koja se temelji na povjerenju i poštovanju, koristeći najnovije tehnologije i metode kao što je Votiva – ističu ginekolozi iz The Lifestyle Medical Group.

Dr. Ivan Pavlović je specijalizirao ginekologiju i opstetriciju te subspecijalizirao ginekološku onkologiju, tako da osim rutinskih pregleda, radi i na prevenciji ranog otkrivanja i operativnog liječenja tumora koji zahvaćaju ženski genitalni trakt.

Dr. Ana Behin Mraz specijalistica je ginekologije i opstetricije, s posebnim interesom za humanu reprodukciju, ginekološku endokrinologiju i ultrazvuk.

Ginekologija - ginekolozi Poliklinika Life Style
Foto: Mario Kos

Kompletna ginekološka skrb za cjeloživotno razdoblje žene

– Cilj nam je pružiti kompletnu ginekološku skrb za cjeloživotno razdoblje žene, što uključuje redovne ginekološke preglede, papa test, ultrazvuk, trudničke i sve ostale preglede – kazuju ginekolozi.

Prati se trudnoća od početnih laboratorijskih pretraga i mogućnosti neinvazivnih prenatalnih testiranja iz majčine krvi Panoramom, kao jednim od najkvalitetnijih prenatalnih testova kojim se iz krvi majke traži DNK ploda i pritom se otkriju najučestalije kromopatije.

Inovativni tretman Votivom

Novina je nekirurško liječenje, odnosno tretman Votivom, koji Lifestyle nudi treći u Hrvatskoj, a koja koristi radiofrekventnu terapiju u u rejuvenaciji ženskog spolnog sustava.

– Prije svega, koristi se kod stresnih inkontinencija, odnosno, nevoljnog bijega mokraće kod fizičkog napora, bilo to kašljanje, kihanje ili nešto drugo. Prije svega, potrebno je procijeniti o kakvim se poremećajima radi jer postoji više vrsta inkontinencija zbog slabljenja tkiva, popuštanje veziva ili mišića, a može biti uzrokovano bolestima mjehura ili drugim sistemskim bolestima, primjerice multipla sklerozom.. Ovdje nema mrežica, plastika, podupirača, a mjehuru vraćamo normalne anatomske odnose koji prate funkciju – objašnjavaju.

Ginekologija - ginekolozi Poliklinika Life Style
Foto: Mario Kos

Koristi se radiofrekventna energija koju pacijentica osjeća kao toplinu, a ono što potiče u tijelu je ponovo stvaranje kolagena, bolju protočnost krvnih žila te bolju cirkulaciju, što potiče rejuvenaciju, pomlađivanje, odnosno, ponovno vraćanje funkcije. Obično pacijentice osjete dobrobit par tjedana nakon prvog, a potrebna su tri tretmana i održavanje jednom godišnje.

Pozitivni učinci za brojne intimne probleme

Votiva ima pozitivne učinke kod žena koje osjećaju suhoću, nadražaj rodnice, urogenitalne atrofije, gubitak elastičnosti u postmenopauzi.

– Dio tretmana je i estetski, prije svega je zamišljena za rodnicu, no ima i pozitivni utjecaj na vanjsko spolovilo, jer kako utječe na rodnicu i potiče stvaranje krvnih žila, kolagena, zatezanje tkiva i vraćanje elastičnosti, u konačnici djeluje i na labie ili stidne usne. Kod žena s godinama može doći do gubitka osjeta nakon poroda, čestih upala, vaginitisa rodnice, upala mokraćnih puteva, bolnih spolnih odnosa, posebno nakon vaginalnog porođaja ili epiziotomije. Votiva pomaže u remodeliranju, omekšavanju, tog tkiva i smanjuje bolne odnose. Omekšati mogu i ožiljci te utječe i na kvalitetu spolnog života, tako da ima puno dobrobiti – kazuje dr. Ivan Pavlović.

Ginekologija - ginekolozi Poliklinika Life Style
Foto: Mario Kos

Bezbolno i bez nuspojava

Votiva je idealna i pacijentice koje imaju s probleme s vaginalnim infekcijama uzrokovanima sistemskim bolestima, menopauzom ii pak lijekovima. Pomaže i u liječenju dermatoza, odnosno, kožnih oboljenja, koje zahvaćaju vanjsko spolovilo, na što također ima pozitivne učinke, prije svega za lichen.

– Votiva je lunch time treatment, kad se odradi može se nastaviti s normalnim životom i gotovo da nema nuspojava. Tretman je bezbolan i ugodan, radi se vaginalnom sondom koja zagrijava tkivo unutar vaginalnog područja, a traje oko 35 minuta – objašnjavaju.

Mogućnost ranog otkrivanja karcinoma i manji zahvati

u Lifestyle Medical group dr. Ivan Pavlović obavlja i manje zahvate, uz mogućnost ranog otkrivanja karcinoma vrata maternice ili premalignih lezija koje tome dovode.

– Nakon što ih objektiviziramo pacijentice idu na kolposkopiju, mikroskopsko povećanje prilikom kojeg tražimo lezije i kada ih dokažemo, nadovezujemo biopsiju i ako je moguće njihovo odstranjenje koje se izvodi bezbolno pod lokalnom anestezijom – objašnjava dr. Pavlović.

Napominje da u prevenciji ne smijemo zaboraviti karcinom vrata maternice i jajnika, koji su široko rasprostranjeni, a zahvaćaju i mlađe žene te je dobro obaviti preventivni ginekološki pregled.

Kako je ginekologija vezana uz dojke, u Lifestylu su uveli i ultrazvuk dojki te nude kompletnu ginekološku dijagnostiku.

Vrhunska medicinska njega u ugodnom i podržavajućem okruženju

Ginekolozi poručuju pacijenticama da čuvaju svoje zdravlje te u spolno aktivnim godinama odlaze na preglede jednom godišnje, a kasnije jednom u dvije godine. Ako osjete simptome li tegobe, trebaju doći odmah.

– Pacijentice mogu očekivati individualni pristup, ležerniju i pozitivnu atmosferu te naše vrijeme koje posvećujemo svakoj pacijentici – zaključila je dr. Ana Behin Mraz.

Stoga će pacijentice koje traže vrhunsku medicinsku njegu u ugodnom i podržavajućem okruženju, pronaći će sve što im je potrebno upravo u The Lifestyle Medical Group.

Ginekologija - ginekolozi Poliklinika Life Style
Foto: Mario Kos
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Posthumno priznanje

Podravska humanitarka Petra Horvat tragično preminula u prometnoj nesreći – dobit će nagradu Županije za životno djelo!

Obitelji, rodbini, prijateljima, poznanicima i kolegama "svijet" se ugasio u trenu kad se ugasio život ove 24-godišnje djevojke. Petra...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×