MIR I DOBRO

Tijekom blagdana jedan u podrumu opalio pištoljem, drugima propucan automobil

U kontekstu Policijske uprave koprivničko-križevačke i područja koje svojim radom obuhvaća, zabilježena su tri slučaja nedozvoljenog posjedovanja i uporabe oružja i eksplozivnih sredstava, dok su za dva prekršaja nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava prijavljene dvije osobe.

15:32h
0
Ilustracija // Ingimage

Ministarstvo unutarnjih poslova od 15. prosinca 2020. do siječnja 2021. godine provodilo je preventivnu akciju Mir i dobro kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u mir, odnosno kako bi se povećala sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnoga reda i mira, navode u objavi.

U kontekstu Policijske uprave koprivničko-križevačke i područja koje svojim radom obuhvaća, zabilježena su tri slučaja nedozvoljenog posjedovanja i uporabe oružja i eksplozivnih sredstava, dok su za dva prekršaja nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava prijavljene dvije osobe. Oduzeta, su pak, tri oružja, 27 komada streljiva te 170 komada pirotehnike.

No, glavni slučajevi su oni propucavanja vatrenim oružjem u stambenom objektu, o čemu smo pisali ovdje, kao i propucavanjem vjetrobranskog stakla automobila vatrenim oružjem.

Ozljeda i sličnih, težih posljedica, srećom, nije bilo.