17.6 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sastanak kod župana

Tijekom pandemije izostala predavanja učenicima na temu cijepljenja protiv HPV-a i zaštiti od spolnih bolesti, procijepljenost pala sa 65 na 35 posto
T

U subotu 26. ožujka u planu je obilježavanje Dana narcisa na gradskim trgovima u županiji te se pozivaju građani da se uključe i informiraju o očuvanju svog zdravlja.

Ne propustite

Borba protiv raka na području Koprivničko-križevačke županije bila je tema sastanka župana Darka Korena i predstavnika županijske Lige protiv raka. Stanje na terenu županu su predstavili nova predsjednica Andreja Lukić-Suknaić te dosadašnji predsjednik Željko Odobašić.

Župan je novoj predsjednici čestitao i poželio mnogo uspjeha u radu, naglasivši kako
Županija kroz podršku udrugama s područja zdravstva nastoji podići kvalitetu zdravstvene
zaštitne za građane.

Predsjednica Lukić-Suknaić zahvalila je Županiji na dugogodišnjoj podršci u svim aktivnostima te predstavila tri najvažnija programa koja provode i koje financijski podupire Županija, a to su posudionica pomagala za liječenje i rehabilitaciju, Spriječimo rak vrata maternice i Zajedno protiv pušenja.

Što se tiče prevencije raka vrata maternice, obzirom na pandemiju koronavirusa, posljednje dvije godine nisu bili u mogućnosti održavati predavanja u osmim razredima osnovnih škola za učenike i roditelje na temu cijepljenja protiv HPV-a i zaštiti od spolnih bolesti, što je rezultiralo time da je procijepljenost pala sa 65 na 35 posto.

Ove se godine nadaju nastavku tog važnog programa, a sa županom je dogovoreno kako će predsjednica Lukić-Suknaić s važnošću cijepljenja i edukacije upoznati ravnatelje na zajedničkom sastanku.

Predstavljene su i aktivnosti Male lige protiv raka, s naglaskom na inicijativu prikupljanja
plastičnih čepova po svim školama. Udruga za svaki kilogram dostavljenih čepova od
ovlaštenih otkupljivača dobiva 1.50 kuna, a inicijativom se želi potaknuti da se uključi što
više škola u našoj županiji. Cilj Male lige je informirati, educirati i senzibilizirati učenike i
njihove roditelje o problemima oboljelih od malignih bolesti.

Liga aktivno sudjeluje i u svim humanitarnim akcijama koje su usmjerene prema oboljelima od svih malignih bolesti te prigodno obilježava važne obljetnice koje su usmjerene na podizanje svijesti građana kao što su Dan narcisa, Dan mimoza, Dan ružičaste vrpce i slično.

U subotu 26. ožujka u planu je obilježavanje Dana narcisa na gradskim trgovima u županiji te se pozivaju građani da se uključe i informiraju o očuvanju svog zdravlja.

Zahvale Županiji na podršci uputio je i dosadašnji predsjednik Lige Željko Odobašić,
naglasivši važnost suradnje u svim područjima, s ciljem promocije zdravlja i prevencije
bolesti.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Melita Ivančić i
Maja Blažek.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×