7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
održana završna konferencija

Tijekom prošle godine 36 koprivničkih gerontodomaćica vodilo je brigu o čak 261 korisniku projekta “Ruka podrške”
T

Projekt je pokazao da ove dvije komponente - zapošljavanje žena i briga o starijima - multicipliraju svoju vrijednost, poručila je Ksenija Ostriž

Ne propustite

U dvorani ENTER, u sklopu koprivničkog Kampusa, u utorak je održana završna konferencija projekta „Ruka podrške“, na kojoj je Valentina Čadavec, ispred Kluba za starije osobe „Mariška“, koji je nositelja projekta, ukratko iznijela rezultate koji su ostvareni tijekom 12 mjeseci provedbe projekta.

– U suradnji s partnerom Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem, omogućili smo zapošljavanje ukupno 36 žena – članica ciljane skupine s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su bile prijavljene u evidenciju nezaposlenih, s naglaskom na teže zapošljive skupine. Također, u suradnji s partnerima Centrom za socijalnu skrb Koprivnica i Gradom Koprivnica izvršili smo selekciju krajnjih korisnika projekta – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja grada Koprivnice i prigradskih naselja – izdvojila je.

Čadavec je napomenula kako je tijekom provedbe uslugama podrške i potpore osigurana
skrb za ukupno 261 korisnika, odnosno čak 81 korisnika više od predviđenog, te je time još jednom potvrđeno kako postoji izrazito velika potreba za ovakvim oblikom izvaninstitucionalne skrbi.

– Koristim ovu priliku da se zahvalim svim sudionicima projekta, cijelom projektnom timu,
partnerima i naročito ženama koje su svojim odgovornim radom, požrtvovnošću i toplinom
oplemenile živote svojih korisnika i doprinijele uspješnom privođenju kraju druge faze
projekta – rekla je Čadavec te izrazila nadu kako će nadležni u skorijem razdoblju omogućiti nastavak ovako značajnog projekta, o kojem ovisi egzistencija tako velikog broja ljudi.

Ispred partnera prisutnima se obratila Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

– Kvaliteta društva i zajednice može se ocijeniti upravo prema odnosu prema najstarijim
građanima koji u njoj žive. Projekt je pokazao da ove dvije komponente – zapošljavanje žena i briga o starijima – multicipliraju svoju vrijednost. Sigurna sam da ovo nije samo jedan u nizu projekata već da će postati standard koji treba biti prisutan u svakoj zajednici – naglasila je Ostriž.

Posebno emotivne bile su same članice ciljane skupine, u ime kojih su se obratile Draženka Šegrc Burek i Ljerka Cvitković, zahvalivši se na prilici koju su dobile kroz sudjelovanje na projektu, gdje su pronašle svoje zaposlenje, a neke čak i dočekale odlazak u mirovinu. Na samom kraju Završne konferencije sudionicama projekta uručene su zahvalnice.

Inače, projekt “Ruka podrške”, odobren je u sklopu poziva Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. za razdoblje od 7. siječnja 2021. do 7. siječnja 2022. godine i financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti od 2.621.600,00 kn bespovratnih sredstava.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×