4.6 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Tiskovna konferencija s temom uspješnosti Grada Koprivnice u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije
T

Ne propustite

Tiskovna konferencija s temom uspješnosti Grada Koprivnice u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije održana je danas, 29. kolovoza u Gradskoj vijećnici.

Na samom početku konferencije, voditeljica odsjeka za europske integracije Vedrana Knežević naglasila je kako je razdoblje pripreme za integraciju unutar Europske unije skoro završilo, a nedostatak informacija, nerazumijevanje natječaja i nedostatak dobrih ideja su najvažniji faktori koji zadaju najviše teškoća u pripremi projekata. No, u Gradu Koprivnici nije bilo tako budući da je Koprivnica vrlo rano počela pripreme te je sudjelovala u nizu različitih programa počevši od IPA prekogranične suradnje pa sve do velikog FP7 programa direktno financiranog od Europske Komisije. Dosadašnje razdoblje mogli bismo shvatiti kao svojevrsnu vježbu koja je služila učenju i pripremi za znatno izdašnije strukturne fondove koji će biti dostupni u uvjetima članstva. U tom smislu Grad Koprivnica je spreman i biti će spreman za puno veće izazove i za puno veće projekte koji su pred nama.

Okupljenima u gradskoj vijećnici obratila se i obnašateljica dužnosti gradonačelnika zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak. Obnašateljica dužnosti gradonačelnika istaknula je kako u Gradu Koprivnici želimo pokazati kako se neke stvari mogu napraviti, da smo puno toga radili, ali isto tako da još puno toga moramo odraditi. Također je istaknula kako je potrebno naučiti drugačijem načinu poslovanja kao i drugačijem načinu raspolaganja novca. Obnašateljica dužnosti gradonačelnika zaključila je kako se pred nama nalazi vrijeme projekata, vrijeme odgovornosti i vrijeme znanja.

120829-eu pressica 1Posebna gošća današnje tiskovne konferencije bila je Helga Bubanović Devčić, pomoćnica ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Pomoćnica ministra istaknula je kako su u našem gradu prilike i mogućnosti iskorištene gotovo u najvećoj mjeri. Posebno se to odnosi na programe i projekte iz prekogranične suradnje. Osim što je grad aktivan u prekograničnim programima jako puno se radi i na ostalim mogućnostima prvenstveno na FP7 projektu koji je izrazito teško pripremiti i provesti budući da je konkurencija ogromna. Dobiti jedan takav projekt i sudjelovati u jednom takvom projektu je jako veliki uspjeh pogotovo za lokalne razine.

Savjetnica obnašateljice dužnosti gradonačelnika Helena Hećimović je na kraju tiskovne konferencije predstavila projekte grada i web stranicu Europskih projekata Grada Koprivnice. Savjetnica Hećimović istaknula je kako dobivanje novaca iz fondova ovisi o mnogobrojnim pravilima i o mnogobrojnim zakonima koje ne možemo promijeniti, ali ih možemo naučiti i savladati što u Gradu Koprivnici već niz godina i činimo. Kroz provedene projekte samo Grada Koprivnice s partnerima u koprivničku blagajnu slilo se 513.541,04 eura, a kroz projekte koji se upravo dovršavaju ili su u fazi predavanja završnih izvješća 586.469,20 eura. Kroz dva odobrena projekta kroz slijedeće 4 godine trebali bi dobiti 980.000,00 eura. Helena Hećimović ujedno je na konferenciji predstavila i novu web stranicu na kojoj se mogu pronaći sve potrebne informacije vezane uz Europske projekte Grada Koprivnice. Stranici Europski projekti Grada Koprivnice može se pristupiti preko internet stranice Grada Koprivnice www.koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

FOTO Čitateljici netko udario automobil i pobjegao: “Voziš dijete u školu i nađeš razbijen auto”

Neugodno iskustvo imala je naša čitateljica jučer pokraj koprivničkog Domoljuba, a ishod svega je šteta na automobilu. Kako nam je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×