-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tjedna prognoza

Ugodni dani uz poneki pljusak, iza Velike Gospe moguć novi toplotni udar
U

Nešto veće šanse za pljuskove bit će u srijedu prema kraju dana, uz skroman prodor hladnijeg zraka sa sjevera.

Ne propustite

Bližimo se polovici kolovoza, a time lagano i kasnom ljetu. Pljuskovi i grmljavina ove su godine oskudni; nešto ih može lokalno biti idućih dana, nakon toga stabilnije i vruće. Dugoročnije, međutim, prognoza nije baš jasna. Iza Velike Gospe dolazi nam ili promjena vremena ili val vrućine, možda i jači od dosadašnjih.

- Oglas -

Tjedan je počeo vrlo pitomo, s temperaturama koje uglavnom nisu prelazile 30 stupnjeva. Atmosfera nad nama uglavnom je stabilna, samo ponegdje može biti slabijih lokalnih pljuskova i grmljavine. Uz slab sjeverni povjetarac dojam svježine je sasvim pristojan.

Slično vrijeme nosi nam i utorak, ali temperatura će poslijepodne ipak biti nešto viša: do otprilike 32 Celzijeva stupnja. Neće biti nekog značajnijeg vjetra, a eventualni će pljuskovi, kao i u ponedjeljak, biti rijetki i lokalni.

Nešto veće šanse za pljuskove bit će u srijedu prema kraju dana, uz skroman prodor hladnijeg zraka sa sjevera. Kiše neće biti svugdje, a ni osvježenje neće biti dramatično. Najviša dnevna temperatura oko 32 stupnja ili malo viša.

A nakon Velike Gospe…
- Oglas -

Četvrtak će biti koji stupanj svježiji, no prema vikendu temperature će ponovno rasti, barem do nedjelje. Tu, na kraju ovog i početku sljedećeg tjedna, prognostički modeli više nisu suglasni. Jedni upućuju na novi prodor hladnog zraka te pljuskove i grmljavinu, dok će po drugima biti sunčano i vrlo vruće.

Koji će od tih scenarija više odgovarati stvarnosti vidjet ćemo u nadolazećim danima. U narodu se često kaže da iza Velike Gospe dolazi promjena vremena koja najavljuje skoru jesen i da je to prvi ozbiljniji udarac ljetu. S druge strane, najviša temperatura u Koprivnici otkad postoje službena mjerenja – 39,1°C – izmjerena je 24. kolovoza 2012. godine.

Kako god bilo, ostalo nam je još više od šest tjedana “službenog”, kalendarskog ljeta, a znamo da se ono često produlji “babljim ljetom” i u listopad. Dani možda već jesu nešto kraći, ali bilo promjene iza Gospe ili ne – najtoplijeg godišnjeg doba vjerojatno se nećemo tako brzo riješiti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti