28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tjedna prognoza

Ugodni dani uz poneki pljusak, iza Velike Gospe moguć novi toplotni udar
U

Nešto veće šanse za pljuskove bit će u srijedu prema kraju dana, uz skroman prodor hladnijeg zraka sa sjevera.

Ne propustite

Bližimo se polovici kolovoza, a time lagano i kasnom ljetu. Pljuskovi i grmljavina ove su godine oskudni; nešto ih može lokalno biti idućih dana, nakon toga stabilnije i vruće. Dugoročnije, međutim, prognoza nije baš jasna. Iza Velike Gospe dolazi nam ili promjena vremena ili val vrućine, možda i jači od dosadašnjih.

Tjedan je počeo vrlo pitomo, s temperaturama koje uglavnom nisu prelazile 30 stupnjeva. Atmosfera nad nama uglavnom je stabilna, samo ponegdje može biti slabijih lokalnih pljuskova i grmljavine. Uz slab sjeverni povjetarac dojam svježine je sasvim pristojan.

Slično vrijeme nosi nam i utorak, ali temperatura će poslijepodne ipak biti nešto viša: do otprilike 32 Celzijeva stupnja. Neće biti nekog značajnijeg vjetra, a eventualni će pljuskovi, kao i u ponedjeljak, biti rijetki i lokalni.

Nešto veće šanse za pljuskove bit će u srijedu prema kraju dana, uz skroman prodor hladnijeg zraka sa sjevera. Kiše neće biti svugdje, a ni osvježenje neće biti dramatično. Najviša dnevna temperatura oko 32 stupnja ili malo viša.

A nakon Velike Gospe…

Četvrtak će biti koji stupanj svježiji, no prema vikendu temperature će ponovno rasti, barem do nedjelje. Tu, na kraju ovog i početku sljedećeg tjedna, prognostički modeli više nisu suglasni. Jedni upućuju na novi prodor hladnog zraka te pljuskove i grmljavinu, dok će po drugima biti sunčano i vrlo vruće.

Koji će od tih scenarija više odgovarati stvarnosti vidjet ćemo u nadolazećim danima. U narodu se često kaže da iza Velike Gospe dolazi promjena vremena koja najavljuje skoru jesen i da je to prvi ozbiljniji udarac ljetu. S druge strane, najviša temperatura u Koprivnici otkad postoje službena mjerenja – 39,1°C – izmjerena je 24. kolovoza 2012. godine.

Kako god bilo, ostalo nam je još više od šest tjedana “službenog”, kalendarskog ljeta, a znamo da se ono često produlji “babljim ljetom” i u listopad. Dani možda već jesu nešto kraći, ali bilo promjene iza Gospe ili ne – najtoplijeg godišnjeg doba vjerojatno se nećemo tako brzo riješiti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bolenov dravski put

FOTO Predstavljen projekt izgradnje interpretacijskog centra u Goli, gradit će se pristanište na Dravi, razvijati turističke atrakcije i održivi oblici turizma

Početna konferencija projekta Interpretacijski centar Bolenov dravski put okupila je u prostorijama Koprivničko-križevačke županije dionike ovog važnog projekta za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×