vizija kluba? Što je to?

Tko tu koga? U Slavenu se okrenuli domaćim dečkima pa zadnji dan prijelaznog roka doveli trojicu stranaca

Također, postavlja se pitanje koja je uloga Dejana Šomocija i Mateasa Delića. U klub su došli kako bi pomogli razvoju sportske politike, no sigurni smo da nisu sudjelovali u angažmanu trojice stranaca

16:30h
0
Foto: Ivan Balija
Aleksandar Aleksovski, predsjednik Slavena Belupa // Foto: Ivan Balija

“Apsolutno smo se okrenuli domaćim igračima i gledat ćemo neki novi Slaven, i to u dva smjera. Prvi smjer je pomlađivanje momčadi, a kod drugog je naglasak na igračima iz naše Škole nogometa, iz koje je izašlo mnogo kvalitetnih igrača. A trenutno u kadru prve momčadi imamo 10 igrača iz naše Škole nogometa, što je itekako vrijedan podatak” – rekao nam je predsjednik Slavena, Aleksandar Aleksovski, u opširnom intervjuu prije manje od dva mjeseca.

Tim riječima razveselio je mnoge, jer navijači jednostavno vole gledati domaće dečke, koji se bore za boje kluba srcem, a ne samo one koji su u Koprivnicu došli pobrati lovu.

Međutim, ti ideali i takva vizija negdje su se u međuvremenu pogubili, jer sve ono što nam je formalno prvi čovjek kluba nedavno izjavio, doslovno je palo u vodu zadnjeg dana prijelaznog roka. Naime, novi stanovnici svlačionice na Apašu postala su trojica stranaca. Hansel Zapata, 26-godišnji Kolumbijac iz Sheriffa, Ikouwem Utin, 21-godišnji Nigerijac iz Maccabi Haife i Mihail Caimacov, 23-godišnji Moldavac, koji je došao iz druge momčadi Osijeka. U prvoj se nije mogao nametnuti.

Nigerijac Ikouwem Utin novi je igrač Slavena // Foto: NK Slaven Belupo

Kada tome pridodamo činjenicu da je domaći dečko Tomislav Srbljinović već poslan na novu posudbu u Rudeš, da Mateo Kocijan nije dobio ni minute u Prvoj HNL, isto vrijedi i za Filipa Hlevnjaka, a tek nešto više sreće imao je Mihael Mlinarić, tada je jasno da riječi od Aleksovskog, ipak, ne drže vodu.

Izuzetak je veliki talent Lovro Zvonarek, koji sa 16 godina zasluženo dobiva mnogo prilike, ali prije svega, kako bi ga snimili brojni skauti i kako bi ga se prodalo i normalno živjelo od zarađene cifre. Njemu možemo pridodati i Arijana Brkovića, koji već ima nekoliko godina seniorskog iskustva.

S druge strane, jasno je da je Slaven katastrofalno ušao u sezonu i da je voda došla do grla, a sukladno tome doveden je i Zekić, koji je sa sobom povukao i gore navedene strance. Očito mu nitko nije pojasnio viziju kluba ili se, u međuvremenu, od iste odustalo. Tko će ga znati?!

Također, postavlja se pitanje koja je uloga Dejana Šomocija i Mateasa Delića. U klub su došli kako bi pomogli razvoju sportske politike i njihov je angažman bio logičan, jer odlično poznaju “domaći bazen” igrača. No, za sada nema previše koristi od toga. U angažmanu trojice stranaca sigurno nisu sudjelovali i voljeli bismo dobiti odgovore na pitanja tko kreira sportsku politiku kluba, odnosno tko vodi glavnu riječ u dolasku igraču. Tko će ga znati?!