4.9 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO // TRAGEDIJA U KOPRIVNIČKOJ BOLNICI // Uslijed poroda umrle dvije bebe
E

Ne propustite

Nezapamćena tragedija, koja je šokirala cijelu obitelj, prijatelje i znance, ali i svo osoblje koprivničke Opće bolnice, pogodila je proteklog vikenda mladi koprivnički par. Iako su se veselili blizancima koji su na svijet trebali doći za mjesec dana, komplikacije koje su se pojavile u subotu navečer, bacile su ovu obitelj u očaj i depresiju te im oduzele ono čemu su se najviše veselili – djecu. Jedno dijete rođeno je mrtvo, drugo je živjelo tek dva sata, a da stvar bude gora, liječnici su jedva spasili majčin život, koji je pet dana kasnije još uvijek ugrožen, iako je situacija bolja.

Poteškoće za ovu obitelj (imena i podaci poznati redakciji) krenule su u sobotu oko podneva. Prema riječima jednog od članova obitelji, nesretna se trudnica, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, uslijed otežanog disanja, povišenog tlaka i ubrzanog pulsa, javila u koprivničku bolnicu na hitan pregled. No, kako tvrdi obitelj, bolnički su djelatnici prilično neozbiljno prišli ovome problemu te je do samog pregleda prošlo jedno određeno vrijeme.

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice Petar Stapar, potvrdio nam je kako je gospođa u osmom mjesecu trudnoće u subotu oko 13 sati primljena u bolnicu, gdje je prema njegovom znanju odmah izvršen pregled.

– Po dolasku u bolnicu napravljen je pregled na kojem je ustanovljeno da djeca normalno dišu, da nema fetusne patnje i da je plodna voda u redu. Ukratko rečeno, nije bilo nikakvih znakova za hitan porod – ispričao nam je Stapar te nadodao kako je unatoč dobrim nalazima mlada trudnica zadržana u bolnici.

Ravnatelj bolnice Petar Stapar potvrdio nam je kako je cijela bolnica u šoku zbog ovog nemilog događajaMeđutim, istog dana, oko 19 sati krenule su tegobe i komplikacije, a koji je razlog tome, nismo uspjeli saznati, kao ni obitelj unesrećene. Kako nam je rekao prvi čovjek koprivničke bolnice, došlo je do poremećaja u cirkulaciji i to je jednostavno dovelo do zastoja kisika.

– S teškim nedostatkom kisika bebe su u trbuhu postale životno ugrožene, a u ozbiljnoj, također životno ugroženoj, situaciji našla se i sama majka. Krenuli smo u hitnu akciju, no nažalost, za bebe više nije bilo spasa. Jedno je umrlo još u majčinom trbuhu, a drugo smo uspijeli poroditi, ali ne i spasiti život. Dječak je na životu ostao tek dva sata- ispričao nam je vidno šokirani Stapar.

Na svu sreću, liječnici su uspjeli spasiti majčin život.

– Iako je bila u vrlo kritičnom stanju, majka je sada bolje i danas ide na liječenje u zagrebačku bolnicu u Dubravi – potvrdio nam je prije nekoliko sati Stapar te još jednom uputio u svoje ime, ali i ime cijele bolnice sućut obitelji.

– To je strašno i za nas, a pogotovo za njih. Znam u kakvom su oni sada stanju i kako se osjećaju, ali moram reći da smo i mi kao liječnici i kao jedna zdravstvena ustanova također šokirani ovim događajem, koji je nezapamćen u bližoj prošlosti naše bolnice.

Obitelj unesrećenih roditelja, koja se teško može pomiriti s događajem koji će im sasvim sigurno obilježiti živote, nije jasno zašto se, uslijed stanja u kojem se nalazila nesretna trudnica, ginekolozi jednostavno nisu odlučili na carski rez, jer kako kažu, bebe su bile zdrave i dovoljno velike za život.

Trenutno su im sve misli usmjerene na unesrećenu majku koja se još nalazi u ozbiljnoj situaciji, a nakon toga će krenuti u sakupljanje dokumentacije da vide je li u ovoj tragediji došlo do pogreške liječnika i ginekologa.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×