NOĆAS

TRAGEDIJA U varaždinskoj bolnici preminula mlada trudnica, uspjeli su ju poroditi

Riječ je o mladoj ženi od 32 godine koju smo uspjeli poroditi, ali je zbog komplikacija, odnosno teške upale pluća, preminula, rekao je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić.

13:25h
0
Čekaonica u bolnici
Foto: Ivan Brkić

U varaždinskoj bolnici tijekom noći je zbog teške upale pluća uzrokovane covidom-19 umrla 32-godišnja rodilja, no liječnici su uspjeli poroditi dijete, izvijestio je u utorak ravnatelj bolnice Nenad Kudelić, piše RTL.hr.

– Riječ je o mladoj ženi od 32 godine koju smo uspjeli poroditi, ali je zbog komplikacija, odnosno teške upale pluća, preminula – rekao je Kudelić Hini.

Tijekom ovog mjeseca u bolnici je zabilježen linearni porast hospitalizacije osoba zaraženih koronavirusom, a iako se u posljednjih nekoliko dana brojka ustabilila kliničke slike bolesnika puno su teže.

Kudelić kaže kako je u prethodnom valu pandemije uz dvostruko veći broj hospitaliziranih pacijenata, odnosno njih 300, na respiratoru bio manji broj ljudi, najviše u jednom trenutku njih 24-ero.

– U ovom valu broj hospitaliziranih je upola manji, ali bolesnika koji zahtijevaju intenzivno liječenje i respiratore je između 25 i 30 – istaknuo je Kudelić

Ranije se ljudima stanje pogoršavalo nakon 10 do 15 dana, a danas je to razdoblje kraće pa pacijenti završe u bolnici već nakon pat ili šest dana, i to s naglim pogoršanjem.

– Ti pacijenti vrlo brzo završe na visokim dozama kisika, a nerijetko i na respiratoru. Osim toga, u prijašnjem valu statistika je govorila u prilog osoba starije životne koje su imale izraženije komorbiditete, a sad je sve veći postotak teže oboljelih koji nemaju drugih komorbiditeta – naglasio je ravnatelj varaždinske bolnice.

čitam...