19 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Gerila rat Županija

TRAGOM PRIČE ePODRAVINE Hrvatski župani se “digli” na noge nakon što im istarski kolega želi “ukrasti” liječnike
T

Pa, ako je tamo tako super zašto im onda nedostaje liječnika - pita se Koren koji će s kolegama županima o ovome raspravljati i putem Zajednice županija.

Ne propustite

“Vrijeme je za promjene! Dođi u Istarsku županiju!” vrišti s jumbo plakata postavljenih diljem kontinentalne Hrvatske, pa i u našoj županiji. Jedan od takvih postavljen je točno ispred križevačkog Doma zdravlja.

Plakatima vabe liječnike
Plakat koji poziva naše liječnike u Istarsku županiju // Foto: Facebook

Ne treba posebno isticati kakve su reakcije bile ravnatelja zdravstvenih ustanova, pa i župana na ovakav marketing kolege im, istarskog nezavisnog župana Borisa Miletića. Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković kazala je kako razumije borbu Istarske županije s problemom kojeg imaju baš svi u zemlji, no smatra da ovo nije način.

Mirjana Hanzekovic
Hanžeković: Borimo se zadržati naše liječnike, ne pada nam napamet ovako vabiti tuđer // Foto: Arhiva

Hrvatski župani se “digli” na noge: Uskoro rasprava

– Još k tome ispred zdravstvenih ustanova… Svaka konkurencija je dobra, no ovo je vrsta nelojalne konkurencije. Zašto podcjenjuju ostatak zemlje? Svi smo u istim problemima, borimo se s nedostatkom kadra. Ostale, a pogotovo naša Županija poduzimaju sve moguće ne bi li ne – privukli tuđe, nego zadržali svoj kadar i onda vidimo ovakvu kampanju – priča nam Mirjana Hanžeković i dodaje da time potiču odlazak liječnika iz matičnih ustanova.

Boris Miletić
Hrvatski župani se digli na noge zbog kampanje iz Istre (na slici: Boris Miletić) // Foto: Screenshot, HRT

Koprivničko-križevački župan Darko Koren nije skrivao nezadovoljstvo i razočarenje.

– Nije korektno, čak je i degutantno. Naravno, ništa tu nezakonitog nema, ali… Koliko sam čuo oblijepili su takvim plakatima i druge županije – navodi Koren.

Plakatom vabe naše liječnike
Jedan je plakat i u Kolodvorskoj u Koprivnici // Foto: Sanjin Bojić

Dodaje kako će se sigurno čuti s drugim županima, a kao potpredsjednik Zajednice županija o tome povesti i formalnu raspravu s drugim kolegama.

Koren i Stričak se sastaju u Koprivnici

– Poziva naše liječnike, plakati su čak i ispred Doma zdravlja. Svi se borimo s nedostatkom struke, a oni na ovaj način pozivaju liječnike neka dođu u Istru gdje, valjda, teku med i mlijeko. Pa, ako je tamo tako super zašto im onda nedostaje liječnika – pita se Koren.

Darko KorenPlakatima vabe nače liječnike
Koren: Moramo reagirati putem Zajednice županija // Foto: Denis Košćak

Varaždinski župan Anđelko Stričak danas, igrom slučaja boravi u Koprivnici, poslovno na Sveučilištu Sjever pa će, kako doznajemo ad hoc održati i sastanak sa županom Korenom vezan uz temu “gerila marketinga” istarskog župana.

Za plakate zna i župan virovitičko-podravski Igor Andrović. On također, kao i Koren smatra da to nije fer i korektno od kolege iz Istre.

– Ionako su među najrazvijenijim županijama pa ova kampanja otimanja naših liječnika, struke iz Slavonije, Baranje i ovog dijela kontinenta nije korektna. Svi znamo kakav je problem s nedostatkom struke, živimo u istoj državi. Stoga, možda jedna poruka kolegi iz Istre, Italija vam je bliže nego Slavonija. Oblijepite tamo plakate, bolje da uvozimo radnu snagu nego da ju izvozimo – bocnuo je Miletića Andrović.

Javili su nam se brzo i iz ureda istarskog župana Borisa Miletića.

– Imali smo dva cilja trenutne kampanje. Prvi, zadržati postojeći liječnički kadar, a drugi znajući da postoji fluktuacija kadra u zemlji – pokušati pridobiti ljude iz struke. Gledajte, pa naš pedijatar iz Pule je otišao raditi u Koprivnicu – kazao nam je Miletić i dodao kako su u cijelu kampanju poboljšanja kadrovske struke u zdravstvu uložili oko 1,5 milijuna eura.

– To je samo prvih pet mjera. Ovakva kampanja dio je toga. Angažirali smo agenciju i stvarno nije na nama bilo određivanje lokacija plakata. Kao što sad ne znam ni točno gdje su sve postavljeni – pojasnio je Miletić koji smatra da je bolje da nam liječnici ostanu u zemlji nego da idu van, što je također namjera kampanje.

poduzetnički inkubator stanariHrvatski župani se digli na noge
Igor Andrović: Možda da oblijepi plakate po Italiji pa da uvozimo radnu snagu? // Foto: www.icv.hr, Ivan Bedeković
Plakat ispred križevačkog Doma zdravlja
Hrvatski župani se digli na noge
Plakat u Kolodvorskoj u Koprivnici
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Tea Gašparić
Foto: Tea Gašparić

GERILA RAT ŽUPANIJA Istrijani plakatima vabe naše liječnike, oglasi “vrište” i ispred Doma zdravlja!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×