18.2 C
Koprivnica
Petak, 31. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Travanj u Domu mladih Koprivnica
T

Ne propustite

02.04.2012., 20.00 h Kazalište Gavella u Domu mladih

U organizaciji Ludens teatra, u Domu mladih će u ponedjeljak, 02.04. gostovati Kazalište Gavella sa predstavom Elvisa Bošnjaka ‘Nosi nas rijeka’. Predstava počinje u 20.00 h.

Nježna, no bespoštedna Bošnjakova posveta kraju svojih predaka nastala je posve onkraj kazališnih trendova ili strujanja, prirodno spojena s tradicijom, a istodobno uronjena u stvarnost. Intimnost se ovdje podrazumijeva, dok je političnost gotovo nehotična; ne teži se priči “većoj od života”, ali ona to, ipak, uspijeva biti. Bošnjak je i prije i poslije pisao dramske tekstove, međutim, snaga komada “Nosi nas rijeka”, njegova autohtonost i univerzalnost, smještaju ga na vrh dramatičarevog opusa, ostavljajući nas s dojmom da smo pred djelom koje kao da je “ispljunuto” i napisano bez ikakvih kalkulacija, jednostavno zato “jer se moralo”.

Redatelj: Krešimir Dolenčić

Igraju:

Stipe: Zoran Gogić

Nikola: Darko Milas

Jerko: Amar Bukvić

Seka: Anja Šovagović Despot

Strina: Vlasta Knezović

Mladen: Siniša Ružić

Nevjesta: Perica Martinović

Ulaznice možete kupiti u uredu Ludens teatra (Dom mladih, I kat) svaki dan osim nedjelje od 10-14h, Šarenom dućanu, Hotelu Podravina te na dan predstave na blagajni Doma mladih od 18h.

 

03. i 05.04.2012., 10.00 h Besplatna plesna radionica

U organizaciji Športskog plesnog kluba ‘Koprivnica’ 03. i 05. travnja 2012. godine će se u Domu mladih održavati besplatna plesna radionica namijenjena djeci i mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Svi zainteresirani moći će naučiti osnove engleskog valcera, cha-cha-cha, jivea i discofoxa. Radionica će se održati u sljedećim terminima:

Utorak 03.04.2012. 10 -11 h učenici osnovnih škola, 11-12 h učenici srednjih škola.

Četvrtak, 05.04.2012. 10-11 h učenici osnovnih škola, 11-12 h učenici srednjih škola.

Po završetku plesne radionice, svi oni koji će željeti naučiti više i bolje, moći će nastaviti plesnu edukaciju kroz treninge u ŠPK ‘Koprivnica’ dva puta tjedno.

 

05.04.2012.,11.00 h Grupa za podršku dojenju

Trudnica ste i to Vam je prvo dijete, imate potrebu za dodatnim informacijama o dojenju i periodu koji slijedi nakon trudnoće tj. poroda. Možda već imate jedno, dvoje djece, no osjećate da ste zaboravili, da se nećete snaći uz sve ostale obveze…

Majka ste uspješno se nosite sa svim problemima i nestašlucima i željeli bi podijeliti savjete budućim majkama i onima koje to već jesu, izmijeniti iskustva…Trebate li stručnu pomoć patronažne sestre… Ili jednostavno samo podršku….

Dođite u Dom mladih u četvrtak, 05.04.2012. u 11:00 sati.

Voditeljice grupe patronažne sestre: Andreja Novak- 091/591-4221, Marija Križić – 098/137-8871

 

05.04.2012., 19.00 h Slušaona povodom 18. godišnjice smrti Kurta Cobaina

„Bit ću velika zvijezda glazbenog svijeta, a onda ću se ubiti i otići u plamenu slave“, izjavio je Kurt Cobain kada je imao 14 godina. 13 godina kasnije, riječi je proveo u djelo i 5. travnja 1994. pridružio se Klubu 27.

A sada, 18 godina nakon tragične smrti jedne od najvećih legenda prošloga stoljeća, Udruga M:A:K posvećuje slušaonu upravo Kurtu Cobainu i Nirvani. U četvrtak , 05. travnja, pozivaju vas u Atrij Doma mladih da se uz vječne hitove Nirvane i projekciju filma ‘Kurt & Courtney’ zajedno s njima prisjetite života i stvaralaštva prerano umrlog glazbenika, nedvojbeno najvećeg grunge autora. Od 19.00 h uživajte u stihovima i melodijama Nirvane te scenama iz biografskog filma o Cobainu i koncertnim snimkama.

 

07.04.2012., 17.00 h Maturanti pitajte studente!

U subotu, 07. travnja, u organizaciji Savjeta mladih grada Koprivnice, u predvorju Doma mladih, održat će se svojevrsno druženje maturanata i studenata. Naime, svi zainteresirani maturanti koji kane upisati fakultet imat će priliku informirati se o brojnim fakultetima koje mogu upisati, o njihovom radu, te o uvjetima i mogućnostima koje pružaju. Sve te informacije pružit će im sadašnji studenti i stipendisti Grada Koprivnice od kojih će moći saznati sve što ih zanima o pojedinom fakultetu, o kolegijima, obveznim predavanjima, što je bitno i na što treba obratiti pažnju, no i o hrani u menzi, dobrim mjestima za izlazak u gradu, mogućnostima stanovanja , odnosno o kompletnom studentskom životu koji im određeni fakultet i mjesto pružaju.

Fakulteti koji će se predstaviti su: Medicina u Zagrebu, FOI , Fakultet političkih znanosti (politologija i novinarstvo), PMF (kemija, matematika, geografija, fizika), FER, Fakultet menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Veterina, Pravo u Zagrebu, Stomatologija, Edukacijsko rehabilitacijski, Ekonomija Zagreb, Strojarstvo i brodogradnja, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Elektrotehnički fakultet u Osijeku, Kemijski inženjering, Učiteljski Čakovec, Socijalni rad, Kineziološki, Farmacija, Medicina u Rijeci, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Šumarstvo, Agronomija, Pravo u Osijeku, Učiteljski u Zagrebu, Promet, Filozofski fakultet(hrvatski, engleski, njemački, francuski, psihologija, sociologija). Ovo druženje održat će se u terminu od 17.00 -20.00 h. Ulaz je slobodan.

 

12.04.2012., 18.00 h Lutkarska predstava ‘Neposlušno mače’

U organizaciji udruge odgojitelja Koprivničko-križevačke županije, u četvrtak, 12.04.2012. godine bit će izvedena lutkarska predstava ‘Neposlušno mače’. Predstava je namijenjena djeci od 3-7 godina koje pozivamo da dođu sa svojim roditeljima i upoznaju čaroban svijet lutaka.

 

20.04.2012., 18.00 h Lutkarska predstava ‘Priča iz kraljevstva povrća, voća i čokolade’

Zajedničkom suradnjom Udruge ‘Koprivice’ i Lutkarske družine ‘Kopriva Pec Pec’ DND Koprivnica nastala je nova lutkarska predstava, pod nazivom ‘Priča iz kraljevstva povrća, voća i čokolade’, koju će naši najmlađi sugrađani moći premijerno pogledati, u petak, 20. travnja s početkom u 18.00 h. Sukob  između kraljevstva voća i povrća se smiruje čim se umiješa  kraljevstvo čokolade. Ova zabavna priča, nastala prema slikovnici ‘Kraljevstvo povrtno’ Antoanete Klobučar, djecu uči da je zdravije jesti voće i povrće nego čokoladu. Ulaz je besplatan.

 

25.04.2012., 18.00 h Javna produkcija GŠ ‘Fortunat Pintarić’

U srijedu, 25. travnja s početkom u 18.00h, GŠ ‘Fortunat Pintarić’ održat će svoju redovitu javnu produkciju na kojoj će svoj dosadašnji rad pokazati učenici i profesori glazbene škole. Posjetitelji će tako moći uživati u zvukovima raznih glazbenih instrumenata poput violine, gitare, klavira, flaute, saksofona, harmonike i drugih. Ulaz je slobodan.

 

29.04.2012., 19.00 h Plesna revija i izložba plesnih fotografija povodom Svjetskog dana plesa

Svjetski dan plesa je dan kada slavimo ples i pokret kao umjetnost, ali i kao dio svakodnevice.

UNESCO je 1982. godine pokrenuo inicijativu da se
29. travnja slavi ples diljem svijeta kao podsjetnik javnosti na univerzalnost plesa koji prevladava sve nacionalne, političke i kulturne prepreke. Na ovaj je datum rođen Jean-Georges Noverre (1727-1810), jedan od najznačajnijih plesnih reformatora, a koji se smatra i osnivačem modernog baleta.

Tako će se u nedjelju, 29. travnja, s početkom u 19.00 h, u organizaciji Centra za ples i umjetničko istraživanje održati plesna revija na kojoj će sudjelovati plesači i plesačice Centra za ples i umjetničko istraživanje, Mažoretkinje grada Koprivnice, Plesni studio Ola-la i drugi. Uz to će svi posjetitelji moći razgledati izložbu plesnih fotografija koje vrijedno pripremaju članovi foto kluba Zuuum pod vodstvom gđe. Marije Zahar. Ulaz je slobodan.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×