Traže se modeli za edukaciju nezaposlenih frizera

07:20h
0
Ilustracija

U sklopu programa edukacije dugo nezaposlenih osoba, krajem idućeg tjedna počinje obuka za 12 nezaposlenih frizera prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje. Na vještine šišanja, njegovanja kose i oblikovanja frizura podsjetit će ih majstori u dva koprivnička salona – MM i Mulier.  Kako bi edukacija bila vjerna, frizerima su potrebni i modeli, pa su koprivnički frizeri pozvali u pomoć nezaposlene građane kojima treba urediti kosu, rekla nam je tajnica Udruženja obrtnika Jasmina Markota:

„Tako da evo ovdje bi pomagali nezaposleni nezaposlenima. Oni se najvjerojatnije najbolje razumiju međusobno. Kada bi svaki model prošao samo jedan proces, za tih 12 frizera potrebno nam je 56, od toga 14 muških modela.“

Svi se oni s punim povjerenjem mogu prepustiti u ruke frizera čiji će rad pratiti njihovi mentori, frizerski majstori sa svakodnevnom praksom. Nezaposleni frizeri ovom će obukom obnoviti svoja znanja i vještine te se upoznati s novim trendovima kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Naime, velikom broju nezaposlenih frizera usprkos, u koprivničkim salonima tvrde da je nemoguće – kad za to imaju potrebe, naći i angažirati frizera koji je sposoban samostalno raditi. Nakon ove edukacije za očekivati je da će i taj problem biti otklonjen.

tekst: Radio Drava