12.6 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ŽALBA

Traže veću kaznu za kirurga koji je pogriješio prilikom operacije hemoroida, pacijent je preminuo
T

Državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna preblaga zbog težine počinjenog kaznenog djela i posljedice smrti 27-godišnjeg pacijenta koji je bio hospitaliziran zbog tegoba koje nisu ugrožavale njegov život, navode.

Ne propustite

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 51-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uz rok kušnje od dvije godine.

Na stranicama Državnog odvjetništva RH stoji kako je proglašen krivim da je u listopadu 2009. godine u Varaždinu, kao kirurg, “primijenio očito nepodoban način liječenja 27-godišnjeg pacijenta prilikom i nakon operacije hemoroidalnih čvorova te propustio primijeniti mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima medicinske struke, zbog čega je pacijent preminuo.”

Žalba je, navode, podnesena zbog odluke o kazni.

– Državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna preblaga zbog težine počinjenog kaznenog djela i posljedice smrti 27-godišnjeg pacijenta koji je bio hospitaliziran zbog tegoba koje nisu ugrožavale njegov život. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne stroža kazna bez primjene djelomične uvjetne osude – objašnjavaju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

POŽAR

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Zapalio se auto u Nazorovoj, u potpunosti izgorio motor renaulta

U Ulici Vladimira Nazora u Koprivnici upravo je izbio požar na autu. Zapalio se renault megan koji je bio parkiran...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×