PRVI NATJEČAJ

Traži se najbolja fotografija vinarske, vinogradarske i podrumarske tematike

Pravila natječaja pročitajte u okviru.

14:53h
0
Berba grožđa u Lubreškim vinogradima
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Društvo za očuvanje križevačke baštine Križevački štatuti i Grad Križevci na početku rujna raspisali su prvi nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju. Traži se fotografija vinarske, vinogradarske i podrumarske tematike. Najbolji radovi bit će objavljeni u katalogu, na izložbi te multimedijskim platformama.

Fotografije će se ocjenjivati u dvjema kategorijama. U prvoj će odlučivati žiri sastavljen od istaknutih hrvatskih profesionalnih fotografa, dok će u drugoj glasati publika, i to na način da će najboljom biti proglašena ona koja na Facebook stranici Društva prikupi najviše lajkova.

Natječaj je otvoren do 1. prosinca. Najbolje očekuju nagrade, a rezultati će biti objavljeni predstavljanjem kataloga najboljih radova uz blagdan sv. Vinka 22. siječnja iduće godine.

Pravila natječaja pročitajte u okviru.

Radovi trebaju tematski odgovarati natječaju: vino, hrvatska vina, vinova loza, grožđe, berba grožđa, krštenje mošta, vinogradi, klijeti, konobe, vinogradarske kurije, vinski podrumi, vinarije, vinarsko-vinogradarski običaji.

Autor se smije prijaviti s najviše tri fotografska rada, ne starija od 2020. godine. Fotografije smiju biti u boji i crno-bijele. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografija dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenoga sadržaja. U jednom dokumentu smije biti isključivo jedna fotografija, kolaži su isključeni.

Fotografije se šalju isključivo u digitalnom obliku u .jpg / .jpeg/ formatu pojedinačne veličine fotografije ne veće od 7 MB, a ne manje od 3 MB. Pojedinačna veličina fotografije treba biti najmanje veličine 3000 pixela po dužoj strani i rezolucije od 300 dpi.

Uz radove treba poslati i popunjen prijavni obrazac koji autor treba preuzeti s mrežne stranice organizatora www.krizevci.hr . Autor u prijavnici, uz osobne podatke, treba navesti naziv, mjesto i godinu nastanka fotografije. Popunjavanjem prijavnice autor daje suglasnost organizatorima natječaja da smiju javno objavljivati i rabiti fotografije u kulturne i turističke svrhe uz jasan potpis autora.

Fotografije i popunjeni prijavni obrazac treba poslati organizatoru u elektroničkom obliku na e-adresu: hrvatska.vinska.fotografija@gmail.com. Dodatne informacije mogu se dobiti na broju mobitela 091 6640 850.