Trener Koprivnice Vedran Medenjak: Pokušat ćemo vratiti gledatelje na stadion

16:04h
0
Press NK Koprivnice: direktor Slavko Tucaković, predsjednik Goran Međurečan i trener Vedran Medenjak // Foto: Koprivnica.net

Nogometni klub Koprivnica u svom kadru ima 95 posto domaćih igrača, svi su prošli koprivničku (Slavenovu) nogometnu školu, a novi trener Vedran Medenjak raspolaže s jednom od najmlađih momčadi Treće hrvatske nogometne lige – istok.

– Liga će ove sezone biti puno jača jer su se spojile sjeverna i istočna skupina, a naš je cilj plasman u gornjoj polovici ljestvice. Imamo mladog, ambicioznog trenera i karakternu ekipu, kao klub smo spremni za sezonu – rekao je direktor Slavko Tucaković.

Predsjednik Goran Međurečan pohvalio je uspješnu suradnju sa Slavenom Belupom.

– Sve je dogovoreno na vrijeme, u tom smislu napravljeni su veliki pomaci i u pripreme smo krenuli s većinom igrača na koje ćemo računati u novoj sezoni. I financije su u redu što se tiče ove kalendarske godine – kaže Međurečan.

U odnosu na prošlu sezonu otišli su Senić, Haračić, Jambrušić i Skrivanich, dakle napad je oslabljen, drugi će igrači morati nadoknaditi Jambrušićeve i Haračićeve golove.

– Primarni cilj bit će nam da pokušamo izbaciti što više mladih igrača koji mogu igrati na visokoj razini. Ne želim pred igrače stavljati veliki imperativ, ali tražit ću dobru igru, agresivni pristup i napadački nogomet. Dopadljivom igrom i rezultatima pokušat ćemo na naše utakmice vratiti i gledatelje – rekao je trener Medenjak.

Problem je stvorila ozljeda Takača kojem je pukla kost u skočnom zglobu i neće ga biti oko dva mjeseca. Sutra slijedi provjera u Dugom Selu, u subotu se igra s Međimurjem u Čakovcu, a prije početka prvenstva na rasporedu su još Borac iz Imbriovca (12. kolovoza), turnir u Herešinu (15. i 17. kolovoza) te generalka s Vrbovcem (19. kolovoza).

NK KOPRIVNICA 2014/2015: Kemenović, Nemec, Sokač (vratari), Tucaković, Šimunić, Šestak, Brzoja, Herent, Takač, Horvatinović, Bukovac, Martinčić, Ujlaki, Radotović, Brcković, Strajnić, Đurec, Maljak, Blašković, Arap, Peroković, Međimurec, Mikolaj.