Nezadovoljstvo u HSS-u

Trese li se stolica šefu stranke Hrgu? Evo što kaže načelnik Novigrada Podravskog

14:30h
0
Mladen Mađer, HSS-ov načelnik Novigrada Podravskog // Foto: Arhiva
Mladen Mađer, HSS-ov načelnik Novigrada Podravskog // Foto: Arhiva

Naravno da smo nezadovoljni jednim mandatom u Saboru, no u stranci smo jedinstveni. Sve je legalno, imamo legalno izabranog predsjednika i ne vidim tu nikakav problem. Vidjet ćemo što će biti na izbornoj skupštini HSS-a, koja se mora održati šest mjeseci nakon izbora – kaže Mađer.

Lokalni HSS-ovi čelnici, njih 20-ak, u ponedjeljak se našlo na jednom mjestu – restoranu Špica u Hagnju, mjestu između Svetog Ivana Žabna i Vrbovca, a povod njihovog sastanka najvjerojatnije je bilo nezadovoljstvo stranačkim vodstvom, piše lokalni tjednik Mali Podravski.


Na sastanku je bio gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, ujedno i potpredsjednik HSS-a, načelnici Krašića i Ribnika, načelnik općine Šandrovac, načelnica međimurske Svete Marije i mnogi drugi.

Iako je društvo došao pozdraviti i Vladimir Oguman, načelnik Svetog Ivana Žabna, od podravsko-prigorskih HSS-ovaca sastanku je nazočio samo Mladen Mađer, načelnik Novigrada Podravskog. Zanimalo nas je o čemu su razgovarali i zašto su se sastali.

– To je bilo jedno neformalno druženje na koje nas je pozvao Dražen Draganić, načelnik Farkaševca. Većina gradonačelnika i načelnika nedavno je bila u Bruxellesu na poziv europarlamentarke Marijane Petir (HSS). Dio nas se tamo i upoznao, nismo se od ranije znali pa smo dogovorili da ćemo se naći nakon što se vratimo kući – ispričao nam je Mađer.

Rekao je da u stranci nema raskola.

– Naravno da smo nezadovoljni jednim mandatom u Saboru, no u stranci smo jedinstveni. Sve je legalno, imamo legalno izabranog predsjednika i ne vidim tu nikakav problem. Vidjet ćemo što će biti na izbornoj skupštini HSS-a, koja se mora održati šest mjeseci nakon izbora – kaže Mađer.

Dodaje da se nisu sastali kao legitimno tijelo i nisu sazvali nikakvu koordinaciju, nego su se samo malo “podružili”, a razgovarali su i o mogućem ukidanju općina.

– Općine su te koje zastupaju interese najmanjih skupina lokalnog stanovništva i njihovim ukidanjem puno se gubi – objašnjava Mađer.

Veće ambicije u HSS-u tvrdi da nema te da mu nije u planu preuzeti vodstvo županijskog HSS-a.

– Ja sam načelnik općine i član HSS-a od 1993. godine, a vrijeme će donijeti svoje – rekao je Mađer.

No što se zaista “kuhalo” na tom neformalnom druženju i kakva sudbina čeka šefa HSS-a i jedinog saborskog zastupnika stranke Branka Hrga, tek ostaje za vidjeti, a stvari će se velikim dijelom rasvijetliti nakon što se formira Vlada.

čitam...