2.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prazni trgovački centri?

Trgovine izabrale svojih 16 radnih nedjelja, evo kako će raditi od srpnja na području naše županije
T

Fokus trgovačkih centara Supernova na kontinentu bit će u jesenskom i zimskom periodu. Svi centri pritom će imati radne nedjelje u mjesecima važnih blagdana te uoči početka školske godine - poručuje Patricija Tkalčec iz Supernove

Ne propustite

Od 1. srpnja na snagu stupa nova odredba Zakona o trgovini prema kojoj će trgovine raditi 16 nedjelja u godini.

Sada je svaki poslodavac imao prilike izabrati nedjelje kada će njegove trgovine raditi.

Iz Supernove su odgovorili da su izvršili pripremu detaljnog rasporeda radnih i neradnih nedjelja svojih centara do kraja ove godine, a informacije s točnim rasporedima objavljene su na njihovim mrežnim stranicama.

– S obzirom na to kako Supernova ima svoje centre po cijeloj Hrvatskoj, u organizaciji rada vodili smo brigu o njihovoj lokaciji, uvažavajući pritom sezonu i općenito dinamiku njihove posjećenosti kroz godinu, naročito u ljetnim mjesecima. Tako će centri u primorskoj Hrvatskoj, gdje se očekuje i veći broj posjetitelja, imati više radnih nedjelja tijekom toga ljetnog perioda, dok će fokus trgovačkih centara Supernova na kontinentu biti u jesenskom i zimskom periodu. Svi centri pritom će imati radne nedjelje u mjesecima važnih blagdana te uoči početka školske godine – poručuje upraviteljica Patricija Tkalčec iz Supernove.

Dodaje da treba napomenuti da nedjeljama kad određeni centar Supernova neće raditi, tog dana neće biti otvorena nijedna trgovina unutar toga centra.

– U protivnom bi takva organizacija rada generirala velike troškove i zakupodavcu i najmoprimcima, a posjetiteljima bi bilo teško pratiti stalne promjene – ističe Tkalčec.

Kada je u pitanju trgovački centar Supernova u Koprivnici, detaljan raspored radnih nedjelja potražite OVDJE.

Što se tiče ostalih trgovačkih centara i trgovina, mnogi su već objavili radne nedjelje do kraja godine.

LIDL je na svojoj web stranici objavio započinje s primjenom zakona kojim se uvodi neradna nedjelja. Među trgovinama koje neće raditi tijekom ljeta su one u Đurđevcu i Koprivnici. Popis onih LIDL trgovina koje neće raditi preko ljeta potražite OVDJE.

KONZUM je plan rada svojih poslovnica prilagodio potrebama turističke sezone, blagdanima, mikrolokacijskim događanjima i drugim relevantnim čimbenicima, stoji na njihovoj službenoj stranici. Informacije o radu pojedinih trgovina možete pogledati OVDJE.

PLODINE su na svojoj stranici obavijestile koje trgovine neće raditi tijekom ljeta, a među njima je i poslovnica u Koprivnici. Više saznajte OVDJE.

KAUFLAND je na svojoj web stranici objavio da od 1. srpnja pa do kraja godine rade 16 nedjelja te da će na svojoj stranici obavijestiti kupce koje će im biti radne nedjelje. Radne nedjelje Kauflanda pratite OVDJE.

Jedini trgovački centar koji još od 2020. godine ne radi nedjeljama je KTC što se neće promijeniti novim zakonom, odgovorili su.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×