Tri državne medalje za strijelce S.Š.K. Podravka

07:00h
0

090716smk-mKadeti Streljačkog športskog kluba Podravka ostvarili su odlične nastupe na prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskom malokalibarskom puškom za kadetske kategorije koje se održalo na streljani u Stobreču.

U disciplini serijska malokalibarska puška ležeći stav kadetska ekipa S.Š.K. Podravka u sastavu Tomislav Harambašić, David Strmečki i Ivan Kaić sa 494 otpucana kruga osvojila je treće mjesto iza prvoplasirane ekipe SD-Dalmacijacement iz Solina i drugoplasirane ekipe SK-Tekstilac iz Zaboka. U pojedinačnoj konkurenciji kadeta u ovoj disciplini Tomislav Harambašić ušao je u finalno raspucavanje najboljih osam hrvatskih kadeta rezultatom od 175 krugova, te je sa ukupno 265.1 krugom zauzeo četvrto mjesto. Nažalost za osvajanje trećega mjesta nedostajalo je samo 0,6 krugova. David Stremečki sa 168 otpucanih krugova zauzeo je deveto mjesto, a Ivan Kaić sa 151 krugom dvadeseto mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji kadetkinja u ovoj disciplini nastupila je Ivana Babić te se sa ostvarenim rezultatom od 162 kruga plalasirala u finalno gađanje najboljih osam hrvatskih kadetkinja kao osmoplasirana. Nakon finalnog gađanja Ivana Babić odličnim gađanjem probila se na sedmo mjesto sa ukupno 254,5 krugova.

Drugog dana natjecanja kadeti i kadetkinje nastupali su u disciplini serijska malokalibarska puška-trostav. I u ovoj disciplini kadetska ekipa S.Š.K. Podravka u sastavu Tomislav Harambašić, David Strmečki i Ivan Kaić ponovno je odlično pucala osvojivši još jednu brončanu medalju za koprivnički klub sa 671 otpucanim krugom.

U pojedinačnom plasmanu kadeta u finalno gađanje najboljih osam hrvatskih kadeta plasirali su se Tomislav Harambašić sa 250 krugova i David Strmečki sa 237 krugova. U izuzetno zanimljivom finalnom gađanju Tomislav Harambašić je tek u svojem posljednjem hicu osigurao brončanu medalju sa ukupno 326,9 krugova, a mladi David Strmečki kojem je ovo bio prvi nastup na državnom finalnom gađanju odličnim gađanjem uspio ostvariti proboj sa sedmoga na peto mjesto sa ukupno 317,7 krugova. Treći natjecatelj S.Š.K. Podravka, Ivan Kaič, u pojedinačnom plasmanu ove discipline osvojio je devetnaesto mjesto sa 184 otpucana kruga.

Kod kadetkinja u ovoj disciplini u pojedinačnom gađanju je nastupila Ivana Babić koja je i drugog dana natjecanja otpucala odličan rezultat od 239 krugova uvrstivši se ponovno u finalno gađanje najboljih osam hrvatskih kadetkinja. Nakon finalnog gađanja Ivana Babić je sa ukupno 314,8 otpucanih krugova zauzela šesto mjesto.

Nastupom na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskom malokalibarskom puškom i postignutim rezultatima, tri brončane medalje i pet finalnih pojedinačnih nastupa, kadeti i kadetkinje S.Š.K. Podravka dokazali su da se kvalitetnim radom u klubu sa mladim uzrastima i oslanjanjem na vlastite školovane kadrove s pravom S.Š.K. Podravka svrstava u red najboljih hrvatskih streljačkih klubova.