Trojica Mađara iz kuće u Starigradu ukrala zlatni nakit

15:31h
0
Osim nakita kod Mađara su pronađeni i predmeti vidljivi na slici

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Republike Mađarske (rođ. 1979., 1967. i 1967.g.) koji su počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, osnovano se sumnja da su osumnjičeni krajem prošlog tjedna u Starigradu u Krešimirovoj ulici iz obiteljske kuće otuđili zlatni nakit, oštetivši pritom vlasnicu za 1 500 kuna. Jedan od osumnjičenih ušao je u kuću te je od ukućana na njemačkom jeziku tražio pojašnjenje puta za Zagreb, dok je dugi osumnjičeni kroz prozor ušao u spavaću sobu i otuđio zlatni nakit. Za to vrijeme, treći osumnjičeni čekao ih je u osobnom automobilu Ford Mondeo mađarskih registarskih oznaka.

 

Nakon što je primjetila da je iz kuće nestao nakit, valsnica je dojavila policiji sumnju u krađu te su osumnjičenici ubrzo uhvaćeni na graničnom prijelazu u Goli. Tamo su i uhićeni te su kod njih pronađeni otuđeni predmeti koji su vraćeni vlasnici. Osim nakita, pronađene su i tri prijenosne radio veze i razni provalnički alat.

Osumnjičenici su dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, Stalna služba u Koprivnici gdje im je određeno 48-satno zadržavanje. Nakon toga, predani su u zatvor u Bjelovaru.

 

čitam...