PODIGNUTA OPTUŽNICA

TRI NESPRETNA MUŠKETIRA Provalili u kuću, no filmski plan im nije urodio plodom

U optužnici koja je podignuta predloženo je da se 40-godišnjaku i 44-godišnjaku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

09:00h
0
policijaPomahnitali godišnjakzavršiojeizarešetaka//Ilustracija
Ilustracija // Foto: arhiva

Tog 11. studenog trojica muškarca odlučila su provaliti u obiteljsku kuću u Hlebinama, barem tako se navodi u optužnici koja je naknadno podignuta protiv njih. Plan kao iz filma nije baš urodio plodom pa je jedan od optuženika odmah na licu mjesta i ulovljen.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 23. prosinca protekle godine, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela razbojničke krađe i krađe.

Okrivljenike se tereti da su tog 11. studenog protekle godine, parkirali osobni automobil ispred obiteljske kuće u Hlebinama i krenuli u pohod. 35-godišnjak je ostao u vozilu kako bi pazio na situaciju izvana, pratio hoće li netko naići te naravno na samom kraju kako bi svojim prijateljima u zločinu omogućio nesmetan i brz bijeg s mjesta događaja. Preostala dvojica muškaraca, 40-godišnjak i 44-godišnjak, za to su vrijeme provalili u kuću i ukrali zlatni nakit u vrijednosti oko 5000 kuna te se zaputili prema izlaznim vratima.

No, jedan od ukućana, čuvši da se nešto događa, uspio je zaustaviti 44-godišnjeg kriminalca i zadržati ga sve do dolaska policije. Istovremeno je ukućanka prepriječila put 40-godišnjem lopovu koji je ujedno i nosio ukradeni nakit, no on ju je odgurnuo i uspio pobjeći.

U optužnici koja je podignuta predloženo je da se 40-godišnjaku i 44-godišnjaku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW