9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
je li to moguće

Tri prometne nesreće u Pitomači u razmaku od dva sata, i to u istoj ulici, a svi vozači bili su pijani
T

Kako bi se spriječilo događanje ovakvih prometnih nesreća i problematika alkohola u prometu pozivaju se svi sudionici u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa.

Ne propustite

U Ulici braće Radić u Pitomači sinoć su se u razmaku manjem od dva sata, između 19.55 i 21.35 sati, dogodile tri prometne nesreće, što zvuči pomalo nevjerojatno. U svim slučajevima sudjelovali su vozači koji su bili pod utjecajem alkohola, prenosi icv.hr.

– U prvoj prometnoj nesreći, u zavoju kod kućnog broja 157, kod 29-godišnjeg počinitelja utvrđena je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,74 g/kg. Ovo slijetanje vozila s ceste je uzrokovano upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom i prema posljedicama je bila prometna nesreća s materijalnom štetom – objavila je PU virovitičko-podravska.

Preostale nesreće zbile su se u rasponu od svega pet minuta, na udaljenosti manjoj od jednog kilometra.

– Jednu prometnu nesreću uzrokovao je mladi vozač osobnog automobila kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 1,12 g/kg, a radilo se također o slijetanju vozila s ceste uzrokovanom upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom, no u ovoj prometnoj nesreći su vozač i putnik iste starosne dobi lako ozlijeđeni – pojasnili su, pa nastavili.

Foto: icv.hr/čitatelj

I ova prometna nesreća se dogodila u zavoju kod kućnog broja 243 kada je mladi vozač uslijed brzine kretanja vozila neprilagođene uvjetima na cesti zahvatio rubnjak pa prešao preko njega. Prilikom ponovnog prelaska preko istoga vozilo se zarotiralo i udarilo desnim dijelom u betonsku ogradu.

– Daljnjim je kretanjem vozilo udarilo u betonsko-metalnu ogradu kojom prilikom je došlo do odvajanja dijela ograde koji su odbačeni do ulaznih vrata i dijela kuće, betonske ograde susjednog dvorišta i vozila parkiranog u dvorištu. Vozilo kojim je upravljao mladi vozač nastavilo je daljnje nekontrolirano kretanje i ponovno udarilo u betonsku ogradu susjednog dvorišta, te je od siline udarca vozilo odbačeno na kolnik i konačno se zaustavilo djelomično na putnoj bankini, a djelomično u putnom jarku – zaključuju u vezi druge nesreće.

Treća je kao posljedicu imala materijalnu štetu, a odvila se na križanju Ulice braće Radić i Ivana Mažuranića. Uzrokovao ju je 45-godišnji vozač koji je udario u hidrant. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila.

– Događanjem ovih prometnih nesreća broj počinitelja prometnih nesreća za koje je utvrđeno da su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola od početka prosinca na području Policijske uprave virovitičko-podravske se povećao na 14, što je najveći broj ovakvih prometnih nesreća za period od mjesec dana u proteklih nekoliko godina, a period blagdana, kada se može očekivati pojačana konzumacija alkohola je tek pred nama – otkrili su.

Zbog ovako negativnog uvoda u blagdanski vikenda i blagdanski period, odnosno povećane problematike uzrokovanja prometnih nesreća pod utjecajem alkohola, a u zaustavljanja ovih negativnih trendova i u cilju podizanja stanja sigurnosti u prometu na višu razinu, policijski službenici će u periodu do kraja godine vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, no i prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, te svih ostalih prekršaja koji su uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Kako bi se spriječilo događanje ovakvih prometnih nesreća i problematika alkohola u prometu pozivaju se svi sudionici u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, posebno onih koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, obzirom na vremenske uvjete i doba godine brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti, svakako koriste sigurnosni pojas, i vozač i svi putnici u vozilu, a dijete propisano prevoze u dječjoj sjedalici, te ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dom kulture

FOTO Ljubitelji umjetnosti minijaturnog drveća došli su na svoje, pogledajte izložbu

U Domu kulture U Đurđevcu može se razgledati izložba 30 patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, koje je u sklopu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×