Četvrta liga

Tri tjedna do prvenstva donosimo najzanimljivije transfere s podravskog mercata

Prvenstvo Četvrte lige kreće 26. kolovoza, a za Vas smo pripremili transfere klubova iz koji predstavljaju našu županiju i okolicu.

11:55h
0
Nk Podravac - Nk Tehničar
Foto: Ivan Brkić

Pred nama je nova sezona Četvrte lige, donedavno zvane Međužupanijska liga Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Iz lige je ispao NK Daruvar, dok je u ligu pristupila Mladost iz Kloštra Podravskog. Prvenstvo Četvrte lige kreće 26. kolovoza, a za Vas smo pripremili transfere klubova iz koji predstavljaju našu županiju i okolicu.

Mladost iz Kloštra Podravskog stiže iz nižeg ranga, stoga su se pojačali igračima koji donose iskustvo višeg ranga. U klub su pristupili Matija Gašparov iz Podravca iz Virja, dok su iz Pitomače stigli Matej Herent i Dominik Veličan, te Željko Kajić iz Turnašice. Klub nije napustio ni jedan igrač. Velika snaga Kloštra je domaći teren gdje će domaćin biti težak zalogaj za svakog gosta gladnog bodova.

U Pitomači je također bilo kadrovskih promjena, klub su napustila već gore navedena trojica igrača koji su otišli u Kloštar, dok su u klub stigli Renato Jularić, Valentino Pintarić i Filip Škaro, svo troje iz NK Virovitice. Nakon teže ozljede koljena, u kadar i trenažni proces se vraća Valentino Paradinović. Ciljevi NK Pitomače, kako navodi glavni strateg Pranjić, jesu imati što bolju sezonu i završiti u samom vrhu.

Podravac iz Virja ove godine navršava 110 godina postojanja kluba te je cilj završiti sezonu u vrhu poretka. Velikih kadrovskih promjena nije bilo, klub su napustili Gašparov (Kloštar) i  Tomislav Baltić koji je otišao u Njemačku trbuhom za kruhom. Iz juniorskog pogona Slaven Belupa stigao je mladi Anđelko Pavlović. Iz kluba naglašavaju kako je velik dio pažnje posvećen razvijanju mladih i stvaranju igrača za budućnost.

Nakon loše druge polusezone, uprava Graničara iz Đurđevca upregnula se u dovođenje novih pojačanja i trenera. Kako je zadnjih nekoliko utakmica igrače vodio Damir Mramor, predsjednik kluba, za trenera je dovedeno iskusno ime Jadranko Bundović s bjelovarske strane. Iz županijskog prvoligaša Kalinovca stiglo je provjereno ime, vrsni strijelac Vjekoslav Belobrk, te stoper Marko Švagelj. Dovedeni su Nikola Stanković iz Velikih Zdenci, Dragan Šantalab iz Tomislava iz Bereka i Nino Šehić koji je pristupio kao slobodan igrač.

Predstavnik prigorskog kraja, NK Križevci, pojačali su se Tihelkom iz Tehničara iz Cvetkovca, Sanjinom Đuraševićem iz NK Reke i Leonardom Furmegom iz Sv. Ivana Žabnog. Klub su napustili Robert Rumenjak, koji je otišao u ligaškog konkurenta Dinamo iz Predavca, i Valentino Bartol koji je pristupio Tomislavu iz Svetog Ivana Žabnog.

Glavni favorit za naslov, Tehničar iz Cvetkovca, svoje redove pojačao je iskusnim igračima, stigli su Ivan Vađunec iz ludbreške Podravine, Boris Kosir iz Nedelišća, Vedran Zdelar iz Velikog Bukovca, Marko Koren iz Koprivnice, i prvoligaški igrač Gordan Golik, koji je stigao iz NK Varaždin. Klub je napustio Tihelka (Križevci). Cilj kluba je ništa manje nego osvajanje naslova, a pravo iznenađenje bilo bi da ne osvoje naslov.

 

Loading...