Tribina o prosvjedu branitelja napunila koprivnički Domoljub

10:00h
0
PRepuna dvorana Domoljuba na braniteljskoj tribini // Foto: Facebook

Vođe braniteljskih prosvjeda u Zagrebu gostovali su na tribini što je održana u prepunom Domoljubu. Tribinu u Koprivnici organizirale su gradske i županijske stradalničke i braniteljske udruge iz Domovinskog rata kako bi se građanima – kako kažu u uvjetima medijske blokade, pojasnili stvarni razlozi braniteljskog prosvjeda.

U izjavi za Radio Dravu, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine Đuro Glogoški je pojasnio:

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Naravno, jedan dio naših članova izgubio je određena prava 2012. godine izmjenama i dopunama Zakona, unatoč tvrdnjama ministra da ništa nije skinuto. Mi smo to argumentirali. Ali ono najvažnije jest odnos institucija prema Domovinskom ratu, gdje se želi izjednačiti žrtva i agresor, što hrvatski branitelji nikako ne mogu prihvatiti.

Među zahtjevima je i smjena aktualnog ministra branitelja te njegove zamjenice i pomoćnika, a svima onima koji braniteljski prosvjed ocjenjuju politiziranim u korist desnice, Glogoški poručuje:

– Rekli su da ćemo otići 15. siječnja, mi smo ostali. Mi ćemo ostati do ispunjavanja svih naših zahtjeva, Jedinstveni smo u tome. Iza nas ne može stajati jedna politička opcija. Jedino što imamo, to je naša domovina Hrvatska.

 

Glogoški, Klemm i Deur ponavljali su kako branitelji ne traže nikakva nepripadajuća materijalna prava, nego poštovanje digniteta branitelja i ustavni zakon o braniteljima kako više nijedna politička stranka ne bi mogla njima manipulirati.

 

Glogoški je zahvalio na potpori i podravsko-prigorskim braniteljima, koji su od prvog dana bili s prosvjednicima u Savskoj. Branitelji su pak na tribini u Koprivnici uručili Đuri Glogoškom priznanje za “Osobu godine 2014.” u izboru Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata ’91. 

Cijeli razgovor s Đurom Glogoškim možete poslušati u Dravi info u ponedjeljak 19. siječnja od 13.30 sati.

Izvor: www.radio-drava.hr 

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=jQRky7dSvdE type=youtube}

čitam...