27.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Trodnevna likovna kolonija na Ješkovu
T

Ne propustite

Niti velike vrućine nisu spriječile brojne slikare koji su se okupili tijekom vikenda na Ješkovu kraj Gole, kako bi stvarali za dobrobit onih kojima je to potrebno. Na inicijativu članova udruge HVIDRA: Milana Tota, predsjednika, Zorana Ivića, promicatelja aktivnosti za kulturu, te Željka Matine, održana je prva humanitarna likovna kolonija koja bi trebala prerasti tijekom vremena u tradicijsko okupljanje slikara s istom svrhom i razlogom.

Naime, u organizaciji udruge HVIDRA grada Koprivnice i domaćina Drageca Ciglara odnosno udruge Motacilla Alba, te brojnih sponzora održana je uspješna likovna kolonija, na koju su se odazvali brojni akademski i neakademski slikari iz zemlje i inozemstva. Umjetnički voditelj kolonije bio je naš poznati slikar i ilustrator Branimir Dolenec, koji je rekao da se na koloniju odazvalo 16 slikara. Slike su bile uglavnom većega formata na mediju ulja na platnu, pastela i akvarela. Tematski sadržajno prevladavale su uglavnom vizure okruženja, s ponekim istupom u različitost. Sva djela nastala na toj koloniji pripast će uglavnom HVIDRI koja će ih zadržati te ih prodati na aukciji, kako bi namaknuli financijska sredstva koja su im itekako potreba za njihove aktivnosti, dok će drugi dio biti darovan sponzorima u znak zahvalnosti za sudjelovanje.

Slikari koji su se odazvali ovoj humanitarnoj koloniji bili su: Branimir Dolenec, Dražen Eisenbeisser i Ljerka Bojovski iz Koprivnice, Zlatko Nježić, Milica Krčmar Ljubica Zuccon, Snježana Aleksić iz Zagreba, Diana Jurin Marić iz Dugog rata, Zdenka Resar iz Orešja, Rozvelt Kapović – Dodo iz Osijeka, Boris Vacka, Strmeca samoborskog, Martina Koštroman i Dijana Medić iz Kreševa (BIH), Branka Stanišić iz Sarajeva, Ana Lončar iz Slavonskog Broda i Zoran Ivić iz Legrada.

Da bi se spomenuta kolonija mogla ostvariti uključili su se brojni sponzori, a znamo da je i svaka mala pomoć  dobrodošla u ovakvim ekonomski nepovoljnim vremenima. 

Sve slike biti će izložene na prigodnoj izložbi i aukciji.

{vsig}kultura/08-2011/110829-kolonijehvidre{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

babinjak

FOTO Počelo je jubilarno Ljeto na Šoderici, gledatelji jedva dočekali urnebesnu predstavu Kerekesh teatra

Počelo je još jedno Ljeto na Šoderici, a gledatelji su se zaželjeli dobre zabave i smijeha. Moglo se to vidjeti...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×