15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
18 ljudi na respiratoru

Trudnica pozitivna na koronu jučer je rodila mrtvo dijete, Devčić: Ne osjetimo pad broja zaraženih, posudili smo osam respiratora
T

Dodaje da su ove godine zbog korone imali dva loša ishoda, a da trudnice pogađaju teže kliničke slike koje se brže razvijaju. 

Ne propustite

Kao što smo ranije pisali, Podravka je danas donirala koprivničku Opću bolnicu s dva uređaja, koji služe liječenju oboljelih od bolesti covid-19, a tom prilikom je ravnatelj Mato Devčić prokomentirao aktualnu situaciju u ustanovi kojoj je na čelu.

Rekao je da se na današnji dan od korone liječe 72 osobe, od kojih je 18 na respiratoru, s dobrim izgledima da tijekom dana još dvije osobe završe na mehaničkoj ventilaciji. Također, dodao je da broj novozaraženih ne pada onom brzinom kako se to može iščitati iz medija.

– Taj trend je vrlo spor i mi u bolničkom sustavu ne možemo reći da dolazi do smirivanja situacije. Kao što sam rekao, još uvijek imamo 20-ak njih koji zahtijevaju mehaničku ventilaciju i to je tehnološki dosta opterećujuće za sustav – rekao je, dodavši da će im jutros donirani uređaji biti od iznimne pomoći u cijelom procesu.

Kako smo doznali od voditelja koprivničke ginekologije dr. Ivice Stanišića, jučer je mlada trudnica pozitivna na koronavirus, u teškom stanju transportirana u Zagreb na hitni carski rez.

– Ona je bila u jako teškom stanju, što je posljedično utjecalo na tijek trudnoće i zbog toga je morala na prijevremeni porod, u 32 tjednu, i nažalost rodila je mrtvu bebu, a ona je još uvijek teško. Nije bila cijepljena – kazuje nam on.

Dodaje da su ove godine zbog korone imali dva loša ishoda, a da trudnice pogađaju teže kliničke slike koje se brže razvijaju.

Već smo pisali o ranijem slučaju druge trudnice, koja je također pozitivna prebačena u Zagreb na hitni carski rez.

– Koliko znam, beba je dobro, no majka je još uvijek u lošem stanju – kaže nam Stanišić.

– Rijetko imamo trudnice koje su cijepljene. Do sada se nije znalo, no istraživanja su dala zeleno svjetlo za cijepljenje trudnica – kazuje Stanišić

Ravnatelj Devčić naglasio je da su se za sve ovo s čime smo danas suočeni, počeli pripremati još prije službenog početka pandemije, odnosno prije 16. ožujka prošle godine. Te pripreme uključivale su brojne edukacije, ali i tehničke dopune sustava. Isto tako, naglasio je nemaju nikakvih problema s liječenjem pacijenata zbog nedostatka uređaja, kao što to imaju neke druge bolnice.

– Unatrag dvije godine koprivnička bolnica nabavila je u vlasništvo osam mehaničkih ventilatora, a u ovom trenutku iz drugih zdravstvenih ustanova, konkretno iz KBC- Zagreb i Kliničke bolnice Dubrava, imamo posuđeno još osam mehaničkih ventilatora. Ni u jednom momentu, ni jedne minute, ove pandemije našim pacijentima nisu bile uskraćene mogućnosti ventilacije ili bilo kakve druge terapije. I ne sjećam se da sam u zadnje dvije godine izgovorio da mi nešto ne možemo ili nemamo s čime – odgovorio je Devčić na pitanje suočavaju li se s kakvim problemima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zlatni pir

FOTO/VIDEO Marija i Franjo Pintić zajedno su pola stoljeća, otkrili su nam recept: “Ne treba biti previše dobar, treba biti i oštar”

Prije 50 godina započela je ljubav jednog križevačkog para. Marija i Franjo Pintić bračni su par koji dolazi iz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×