OKREĆE NOVU STRANICU

Tucaković nakon deset godina skida zeleni dres: Koprivnica me nogometno odgojila

Nova destinacija za pouzdanog bočnog igrača bit će Tehničar iz Cvetkovca.

18:30h
0
NK Koprivnica - NK Bjelovar
Bojan Tucaković // Foto: Mario Kos

Legenda Koprivnice, donedavni kapetan, a u posljednje vrijeme i trener-igrač Bojan Tucaković od sljedeće sezone nosit će dres Tehničara iz Cvetkovca.

Jedan je to od uvjerljivo najzanimljivijih transfera dosadašnjeg prijelaznog roka.

– Teška odluka, bilo mi je žao. Razmislio sam i odlučio promijeniti sredinu. Želim ostati na trećeligaškoj razini. Brzo smo se dogovorili, prihvatili su moje uvjete, a ja njihove. Tehničar razmišlja o gornjem dijelu ljestvice i osvajanju Županijskoga kupa što im je dugogodišnji cilj. Poklopile su nam se vizije – objašnjava Tucaković.

Podsjetimo, Zeleni su Treću HNL Istok okončali na posljednjoj poziciji koja ih vodi u Četvrtu HNL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica iz koje je, pak, sastav Romana Sovića osvajanjem naslova izašao, odnosno osigurao nastupanje u novoj Trećoj HNL Sjever.

– Teško mi je palo posljednje vrijeme. Nakupilo se, ispalo je kako je ispalo. Nadam se kako će se Koprivnica što prije okupiti i posložiti. Želim im svu sreću, vjerujem da će biti sve u redu – osvrnuo se.

Foto: Mišel Topolčić

Izniman teret u trenucima za zaborav pao je upravo na Tucakovićeva leđa koji je obnašao više uloga. Ipak, pokazao je zrelost i kvalitetu, kako igračku, tako i trenersku.

– Uživam raditi s dečkima koji žele napraviti nešto u svojoj karijeri. Bili su motivirani na treninzima, odlično reagirali. Uz još malo vremena vjerujem da smo mogli postići bolji rezultat – smatra Tucaković.

Jasno je kako je noseći zeleni dres tijekom čak deset godina zadužio brojne. Iza njega ostat će velika rupa, i to ne samo na bočnoj poziciji koju je pokrivao.

Koprivnica me nogometno odgojila. Zahvalan sam klubu, ljudima oko njega. Imaju moju podršku – ističe.

Tucaković sada okreće novu stranicu. Ambiciozan kakav jest, ne priznaje površne rezultate, već želi mjesto u gornjem dijelu prvenstvene tablice, kao i naslov pobjednika Županijskog kupa.

– Klubu mogu dati iskustvo. Bit ću potpuno na raspolaganju, neka izvuku iz mene sve što mogu. Posvetit ću se Tehničaru kao što sam i Koprivnici – zaključuje.