17.3 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Turci zainteresirani za ulaganje u geotermalne izvore
T

Ne propustite

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren primio je jučer predstavnike kompanije MB Holding iz Turske i njihove hrvatske partnere iz tvrtke Energia Solutione.

MB Holding zainteresiran je za ulaganje u geotermalnu energiju, te se interesira za potencijale geotermalnog polja Kutnjak-Lunjkovec. Predstavnici ovih poduzeća ranije su u pratnji načelnika Općine Legrad Ivana Sabolića obišli samu lokaciju geotermalnog polja, nakon čega je uslijedio sastanak u Županiji.

Predsjednik Uprave MB Holdinga Muharrem Balat predstavio je svoju kompaniju koja se između ostalog bavi i ulaganjem u obnovljive izvore energije, a prije svega u geotermalnu energiju. Tvrtka već ima sagrađena tri geotermalna postrojenja u Turskoj (8,5, 11,5 i 34 MW), te je izuzev Islanda najveći proizvođač energije iz geotermalnih izvora u Europi. Uz proizvodnju energije tvrtka je razvila i kaskadni sustav korištenja topline kroz izgradnju hotela s toplicama i staklenicima.

Cilj tvrtke je ostvariti prava na istraživanje i eksploataciju na polju Kutnjak-Lunjkovec, pa su uz predsjednika Uprave sastanku prisustvovali i stručnjaci MB Holdinga koji će na temelju dobivenih rezultata ispitivanja donijeti odluku o investiranju.

Korištenjem geotermalne energije na ovom prostoru razvile bi se i predviđene gospodarske zone sa različitim toplinskim konzumima, a pravilno korištenje ovih resursa može biti dodatni benefit u razvoju poljoprivredne proizvodnje u plastenicima, kao i u razvoju lječilišnog turizma.

Župan Koren dao je bezrezervnu podršku ovoj inicijativi te istaknuo kako bi za sve bilo iznimno dobro da se pronađe partner koji bi realizirao projekt. Stoga je potencijalnim investitorima ponudio svu moguću pomoć Županije u provedbi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×