7.8 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
rastući sektor županije

Turistička zajednica područja Dravski peski iz godine u godinu nudi sve bogatiji sadržaj, Alen Janći: Sve smo poželjnija destinacija
T

Dodao je kako mu je drago da se probudio privatni sektor, sve više je upita za otvaranje smještajnog kapaciteta pa čak i kamp odmorišta. Svjestan je da će trenutna situacija to vjerojatno malo usporiti, ali isto tako vjeruje da će se ti projekti realizirati u najkraćem mogućem roku.

Ne propustite

Na čelu Turističke zajednice područja Dravski peski nalazi se Alen Janći. Mladi direktor već se nekoliko godina bori za što bolju promociju turističkih potencijala svoga kraja, a kad su stvari trebale biti još bolje, stigao je koronavirus i sve malo usporio.

– Ove godine odradili smo dvije manifestacije, to su Vincekovo na Dravskim peskima i Noć muzeja. Drago mi je da Vicekovo svake godine privlači sve veći broj posjetitelja jer na taj način osim svog područja promoviramo naše lokalne vinare i njihova vrhunska vina. Ove godine u planu smo imali nabavku čamaca za rafting za rijeku Dravu, no na žalost zbog trenutne situacije izgleda da nećemo imati mogućnost prijaviti to na natječaj – rekao nam je Janći.

Dodao je kako mu je drago da se probudio privatni sektor, sve više je upita za otvaranje smještajnog kapaciteta pa čak i kamp odmorišta. Svjestan je da će trenutna situacija to vjerojatno malo usporiti, ali isto tako vjeruje da će se ti projekti realizirati u najkraćem mogućem roku.

Ugostitelji koji prije godinu dvije nisu imali smještajne kapacitete u međuvremenu su ih otvorili, poput Špoljarića u Ferdinandovcu, a sada gledaju da te iste kapacitete dodatno prošire. Neki razmišljaju i o gradnji bazena, što daje dodatnu čar svakom mjestu.

– To nama kao destinaciji itekako podiže širinu turističke ponude i samim time nas čini poželjnijm destinacijom. Uskoro očekujemo i otvorenje kušaonice u sklopu sirane Imbrišić u Kozarevcu te sam siguran kako će i to biti jako zanimljivo posjetiteljma i turistima. Imamo ljude iz svih krajeva države, bili su nedavno ljudi iz Dubrovnika. Još smo uvijek izletnička destinacija jer nemamo dosta ležajeva da bi prespavale grupe od dvadesetak ljudi, ali radimo na tome – govori Alen Janći.

Trenutno radimo i na osvježavanju naših web stranica ažuriranjem slika i tekstova. Isto tako, u pripremi je vodič i karta za bicikliste kojim im želimo što bliže približiti našu ponudu. Što se biciklista tiče imamo i mobilnu aplikaciju Vision one preko koje imaju popis ruti koje prolaze našim područje kao i GPS navođenje. Na svakoj ruti nalaze se i točke interesa koje im preporučamo za posjetiti, a nalaze se unutar te rute ili njezinoj blizini – otkriva direktor TZ područja Dravski peski.

U posjet najčešće dolaze umirovljenici i predumirovljenici, udruge i slično. Za rujan imaju najavljenu grupu od 200 ljudi, u suradnji s gradom Đurđevcom, ali tek ostaje vidjeti što će biti od svega toga. Jako mu je drago što imaju dobru suradnju i sa susjednim turističkim zajednicama i da se to sve razvija u smjeru suradnje, a ne da se gledaju preko nišana kao konkurencija.

Rezultat jedne takve suradnje prošlogodišnji je turistički proizvod pod nazivom Bike&Boat Podravina u kojem je sudjelovalo više faktora, redom TZ područja Dravski peski, TZ Grada Đurđevca, TZ Općine Pitomača, Nippy Adentures i Etno kuće obitelji Karlovčan.

S Trgovinom i pekarom Dergez planirali su ljetna kina na otvorenom u Ferdinandovcu, Kalinovcu, Kloštru Podravskom i Podravskim Sesvetama, kao i biciklijadu. No, sada je sve na čekanju zbog epidemije. Također, ne zna se što će biti s manifestacijama čiji su organizator ili suorganizator, poput Ljeta na Dravskim peskima u koje spadaju Ivanje (Kozarevac, Podr Sesvete, Kalinovac), Bass gastro Batinske, Blagdan Sv. Margarete u Prugovcu, Rokovo u Kozarevcu, Bartolovo, Dan otvorenih vrata udruga s Dravski peskov, Biciklijada Bajsom i žlicom po Podravini, Drava kanuing.

– Ne znamo još što će biti sa svime, čekamo upute nacionalnog Stožera. Nadamo se da će se situacija normalizirati – rekao nam je Janći.

Pogledajte kako je to na etno imanju obitelji Karlovčan. Video je snimio Dario Lepoglavec.

– Želim spomenuti da veliku pomoć i potporu imamo od Turističke zajednice Koprivničko – križevačke županije koji su nam uvijek na raspolaganju i spremni pomoći – istaknuo je Janći i zahvalio se svim kolegama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Đurđevo

FOTO/VIDEO Ljubitelji dobre kapljice imaju u čemu uživati, izložba vina dobro zagrijala Đurđevčane i goste

Vikend u Đurđevcu pun je događanja, a sve je to dio proslave Dana grada. Tako se danas održala i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×