15.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NA ODRŽANOJ PRESICI

Turizam kao jedna od glavnih tema, Božinović: Španjolska se otvorila turistima iako su jučer imali više od 360 slučajeva
T

Božinović je upitan i što će biti sa samoizolacijom za putnike iz drugih država, odnosno hoće li se uvesti.

Ne propustite

Danas je održana presica nacionalnog Stožera civilne zaštite, a jedna od tema bili su i parlamentarni izbori te pitanje na koji način će se omogućiti glasovanje ljudima koji dolaze iz Bosne i Hercegovine i Srbije da dođu na birališta.

– Za odgovore na ovo pitanje kao i sva vezana uz izbore i kampanje trebate se obratiti Državnom izbornom povjerenstvu – kratko je rekao Božinović.

Božinović je upitan i što će biti sa samoizolacijom za putnike iz drugih država, odnosno hoće li se uvesti.

– Stožer od početka pandemije svakodnevno komunicira i zaustavili smo širenje u Hrvatskoj. No, Hrvatska se sve više otvara, kad su u pitanju gospodarstvo i turizam, te je faza “novog normalnog”, faza suživota s virusom koja ide u dijelu zaštite najkritičnijih u socijalnom i zdravstvenom sustavu. Dolazak stranih gostiju, to je pak druga tema, evo vidite i Španjolska se otvorila turistima koji dolaze iz EU i područja Schengena, iako su jučer imali više od 360 slučajeva. Mi pokušavamo održati turizam i apeliramo na sve da se pridržavaju mjera, a Hrvatska je jedna od najprivlačnijih destinacija za turiste, ne samo zbog svojih prirodnih ljepota, već kako podaci pokazuju i zbog načina na koji se nosimo s pandemijom – rekao je Božinović.

Granice su otvorene za desetak država članica EU tako da oni ne moraju dokazivati svrhu ulaska u Hrvatsku, a to se ne odnosi na Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Oni moraju dokazivati da postoji neka neodgodiva potreba za ulaskom u našu državu. To su bili uvjeti i ranije, ali ako bi netko najavio da ima važan poslovni sastanak, puštalo ga se u državu, no sad se traži i dokumentacija kao potvrda da poslovna aktivnost tipa sastanka uistinu i postoji, naglasio je Božinović.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×