11.2 C
Koprivnica
Utorak, 21. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NA ODRŽANOJ PRESICI

Turizam kao jedna od glavnih tema, Božinović: Španjolska se otvorila turistima iako su jučer imali više od 360 slučajeva
T

Božinović je upitan i što će biti sa samoizolacijom za putnike iz drugih država, odnosno hoće li se uvesti.

Ne propustite

Danas je održana presica nacionalnog Stožera civilne zaštite, a jedna od tema bili su i parlamentarni izbori te pitanje na koji način će se omogućiti glasovanje ljudima koji dolaze iz Bosne i Hercegovine i Srbije da dođu na birališta.

– Za odgovore na ovo pitanje kao i sva vezana uz izbore i kampanje trebate se obratiti Državnom izbornom povjerenstvu – kratko je rekao Božinović.

Božinović je upitan i što će biti sa samoizolacijom za putnike iz drugih država, odnosno hoće li se uvesti.

– Stožer od početka pandemije svakodnevno komunicira i zaustavili smo širenje u Hrvatskoj. No, Hrvatska se sve više otvara, kad su u pitanju gospodarstvo i turizam, te je faza “novog normalnog”, faza suživota s virusom koja ide u dijelu zaštite najkritičnijih u socijalnom i zdravstvenom sustavu. Dolazak stranih gostiju, to je pak druga tema, evo vidite i Španjolska se otvorila turistima koji dolaze iz EU i područja Schengena, iako su jučer imali više od 360 slučajeva. Mi pokušavamo održati turizam i apeliramo na sve da se pridržavaju mjera, a Hrvatska je jedna od najprivlačnijih destinacija za turiste, ne samo zbog svojih prirodnih ljepota, već kako podaci pokazuju i zbog načina na koji se nosimo s pandemijom – rekao je Božinović.

Granice su otvorene za desetak država članica EU tako da oni ne moraju dokazivati svrhu ulaska u Hrvatsku, a to se ne odnosi na Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Oni moraju dokazivati da postoji neka neodgodiva potreba za ulaskom u našu državu. To su bili uvjeti i ranije, ali ako bi netko najavio da ima važan poslovni sastanak, puštalo ga se u državu, no sad se traži i dokumentacija kao potvrda da poslovna aktivnost tipa sastanka uistinu i postoji, naglasio je Božinović.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

Neodoljivim osmijehom i koketnom punđicom pokorila gradski korzo

Među brojnima koji su ovog vikenda šetali gradskim korzom bila je i ova prekrasna djevojka koja je svoju jednostavnu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti