24.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
hidrant

U Apatovcu više ne ovise o cisternama s vodom, M. Rajn: Riješili smo problem vodoopskrbe dug 20 godina
U

Radi se o ulaganjima od 12,5 milijuna kuna koje su zajednički financirali Grad Križevci, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatske vode.

Ne propustite

Puštanjem vode iz hidranta simbolično je označeno rješavanje problema vodoopskrbe naselja Apatovec.

Naime, mještani Apatovca, iako žive na izvorištu vode, već 20 godina su gotovo svakodnevno ovisili o cisternama kako bi imali vodu. Stoga je bilo nužno izgraditi magistralni cjevovod od Glogovnice do Osijeka Vojakovačkog, spojni cjevovod Sveta Helena – vodosprema Glogovnica, izgraditi vodospremu Glogovnica, crpnu stanicu Sveta Helena, spojni cjevovod Jarčani – Apatovec, precrpnu stanicu Apatovec te vodospremu Apatovec.

Radi se o ulaganjima od 12,5 milijuna kuna koje su zajednički financirali Grad Križevci, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatske vode.

Osim Apatovca, ovime je omogućena vodoopskrba naselja Donja i Gornja Glogovnica, Jarčani i Marinovec te su stvoreni preduvjeti za vodoopskrbu mještana naselja Ivanec Križevački, Vojakovac i Mičijevac s čime će se krenuti u nadolazećem razdoblju.

– 2017. godine doveo sam cisternu vode u Apatovec i jasno dao svoje obećanje da će mještani Apatovca u ovom mandatu imati pristup vodi iz gradskog vodovoda. Kao što vidite, svoje obećanje sam ispunio na radost svih mještana Apatovca, ali i mještana Donje i Gornje Glogovnice, Jarčana i Marinovca. Riješili smo problem dug 20 godina, hvala vam na nevjerojatnom strpljenju, voda je konačno tu. Ovim putem zahvaljujem generalnom direktoru Hrvatskih voda Zoranu Đurokoviću i zamjeniku generalnog direktora Davoru Vukmiriću na velikoj pomoći u realizaciji ovog projekta – istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn prilikom posjeta naselju Apatovec.

 

Zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević zahvalio je mještanima Apatovca na strpljenju.

– Iskazujem neopisivo zadovoljstvo, ali i olakšanje, jer smo konačno riješili dugogodišnji problem vodoopskrbe. Kao zamjenik koji je zadužen za naša sela, znate koliko sam napora ulagao i koliko sam puta spomenuo pitanje Apatovca i vodoopskrbe. Više nećete morati ovisiti o cisternama i konačno ćete imati uvjete života kakvi priliče 21. stoljeću – kazao je.

Nakon dobivanja uporabne dozvole slijedi potpisivanje predugovora između Vodnih usluga d.o.o. Križevci i mještana te potom njihovo priključenje na vodovodnu mrežu.

Događaju su prisustvovali direktorica tvrtke Vodne usluge d.o.o. Križevci Helena Kralj Brlek, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, vijećnici Gradskog vijeća Grada Križevaca te mještanka naselja Apatovec.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Podravino moja mila

FOTO/VIDEO Predivne podravske tradicijske pjesme začarale su centar

Predivne podravske tradicijske pjesme odzvanjaju danas centrom Pitomače. "Podravino moja mila" večer je posvećena upravo tim pjesmama, a brojni su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×