25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Obrana od poplava

U Drnju će se graditi novi nasip na desnoj obali Drave, kreće se s izdizanjem postojećih: “Riješit će se problem poplava za sve generacije koje dolaze”
U

Tema sastanka bile su dosad provedene aktivnosti te se je razgovaralo o budućim mjerama koje će se poduzeti nakon uspješne obrane od poplava koje su početkom kolovoza pogodile dio područja Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite

Već smo pisali kako je Općina Drnje počela raditi na linijama obrane. Upravo zbog toga, načelnik Petar Dombaj održao je sastanak s direktorom VGO-a za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda, Milanom Rezom i suradnicima.

Tema sastanka bile su dosad provedene aktivnosti te se je razgovaralo o budućim mjerama koje će se poduzeti nakon uspješne obrane od poplava koje su početkom kolovoza pogodile dio područja Koprivničko-križevačke županije.

– Što se tiče aktivnosti na području Općine Drnje, koje je bilo jedno od kritičnih mjesta u obrani od poplave, voditelj Vodnogospodarske ispostave za mali sliv “Bistra” Josip Fuček je izvijestio kako su Hrvatske vode krenule s izdizanjem i nivelacijom nasipa u mjestima Drnje i prema naselju Torčec te da je do sada na lokacije dovezeno preko četiri tisuće kubika zemlje kojom se povisio i učvrstio nasip – poručili su iz Općine Drnje.

Spomenimo kako se nastavlja i s uređenjem kanala i retencijskih područja. Tako se uređuje vodotok Gliboki, saniraju se nerazvrstane ceste koje su stradale u poplavi te je određeno još manjih zahvata u prostoru.

Općina Drnje. dombaj, vode
FOTO: Facebook Općina Dnje

– Nakon još jedne analize cijele operacije obrane od poplave i zahvale svim akterima koji su branili našu Općinu, općinski načelnik Petar Dombaj je zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Goranom Kolarekom dao nekoliko prijedloga za iduću godinu koji su prihvaćeni od strane predstavnika Hrvatskih voda – ističu iz Općine Drnje.

Tako će u idućoj godini biti aktualna izgradnja 1. i 2. linije obrane od poplava u Botovu i Drnju kroz podizanje nasipa s ugrađenim propustima unutar javnih dobara pod upravljanjem Općine, izgradnja oteretnog kanala Gliboki-Šoderica s regulacijskom branom, preostala korekcija i podizanje obale Glibokog u naseljenim dijelovima Općine.

– Ono najbitnije je da smo pred finalnim dogovorom oko idejnog rješenja za izgradnju glavnog nasipa desne obale rijeke Drave u dijelu gdje on trenutno ne postoji, a to je prvenstveno područje Općine Drnje, čime bi se riješio problem obrane od poplave za sve generacije koje dolaze. Vjerujemo da bi u idućoj godini mogli završiti složenu papirologiju koja je preduvjet za izvođenje radova – zaključuju iz Općine Drnje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Subota u gradu

FOTO/VIDEO Špica za pet! Ljeto nam dolazi, a grad je pun, rijetko kada vidimo ovakve ljepotice i ljepotane

Dobrano smo zakoračili u rano ljeto, a to se vidi i na koprivničkim ulicama i trgovima. Subota prijepodne je vrijeme...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×