19.9 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POČETNA KONFERENCIJA

U Đurđevcu krenuo projekt Kuća osmijeha, cilj je pronaći smještaj mladima koji su izašli iz udomiteljskih obitelji
U

U sklopu projekta, osim korištenja stambenog prostora, mladi na raspolaganju imaju pomoć mentora, upis u autoškolu te tečaj za računalnog operatera kako bi bili konkurentni na tržištu rada.

Ne propustite

U Muzeju Grada Đurđevca održana je početna konferencija projekta Kuća Osmijeha u partnerstvu Grada Đurđevca te Udruge udomitelja za djecu Osmijeh i Centra za socijalnu skrb iz Đurđevca. Riječ je o projektu kojim su osigurana sredstva za uređenje i opremanje dvije stambene jedinice za osobe koje su navršile 18 godina života i koje su izašle iz sustava udomiteljskih obitelji.

Prisutnima se na početku obratila voditeljica projekta Silvija Lukačin i ukratko predstavila projekt, a na konferenciji su uz prisutne udomitelje i djecu te ostale goste prisustvovali gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednica Udruge udomitelja za djecu Osmijeh Dubravka Čordašev te ravnatelj Centra za socijalnu skrb iz Đurđevca Danijel Rupić.

– Drago mi je da smo danas ovdje i da smo u suradnji s našim Gradom Đurđevcom prijavili projekt. Najveća sreća je za nas udomitelje i za našu djecu, ali i za sve nas koji smo danas ovdje, odgovor na pitanje kuda će ići naša djeca nakon navršenih 18 godina. Djeca su puno provela u udomiteljskim obiteljima, a samim po sebi je razumljivo da nakon 18 godine idu u samostalni život te smo prepoznali ovaj problem i predložili Gradu da djeci nakon izlaska iz sustava udomiteljskih obitelji pružimo podršku – napomenula je Dubravka Čordašev uz veliku zahvalu Gradu i parterima na projektu.

U sklopu projekta, osim korištenja stambenog prostora, mladi na raspolaganju imaju pomoć mentora, upis u autoškolu te tečaj za računalnog operatera kako bi bili konkurentni na tržištu rada.

– U toj vašoj skrbi za djecu svakodnevno ovim projektom dodaje se nova dimenzija prijelaza mladima koji navrše punoljetnost Vaša skrb za tu djecu tu ne završava. Mi smo zadovoljni s aktivnostima koje su u sklopu ovog projekta provode te Vama i svoj djeci koja sudjeluju u ovim aktivnostima i budućim želim puno sreće – rekao je Danijel Rupić.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Hrvoje Janči ispred prijavitelja projekta te pritom Dubravki Čordašev čestitao na Godišnjoj nagradi za izvanredna postignuća i promicanje udomiteljstva koju dodjeljuje Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

– Moram zahvaliti svim udomiteljima koji su otvorili svoje domove i svoja srca svima onima koji to nemaju te nam omogućavaju da kao grad prema njima budemo osjetljivi. Ponosan sam na naše građane jer pokazujemo veliko srce u svim segmentima i prema svim potrebitima i to nas kao zajednicu čini vrijednima i zato danas Đurđevac ima sve što ima jer znamo da se dobro dobrim vraća – istaknuo je gradonačelnik Janči.

Projektom će se opremiti stambeni prostor u kojem će biti smješteni mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon navršenih 18 godina izlaze iz sustava udomiteljstva. Planirana je i adekvatna stručna pomoć udomiteljima i mentorima kroz razne edukacije, te psihoedukativna podrška udomljenoj djeci i mladima koji izlaze iz sustava skrbi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Festival malih kolača

FOTO/VIDEO Virje je metropola za ljubitelje slatkog, nikad veća Prkačijada dovela goste iz cijelog svijeta

Počela je 9. Virovska prkačijada, prvi europski festival malih tradicijskih kolača, a Virje je ovoga vikenda metropola za sve...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×