U Đurđevcu otvorene EE info točke

13:48h
0
EEinfotočkeotvorenenaadresiV.Nazora

U četvrtak su u đurđevačkom Domu kulture, na adresi Vladimira Nazora 2, službeno otvorene EE info točke namijenjene informiranju i educiranju građana Đurđevca o energetskoj efikasnosti.

EE Info galerija sačinjena je od informativno – edukativnih plakata i brošura sa EE savjetima primjenjivim u vlastitom kućanstvu te je postavljena u Domu kulture, dok se EE Info ured nalazi u zgradi Gradske uprave, Stjepana Radića 1, u sklopu Upravnog odjela za razvoj i pripremu projekata, te je otvoren za besplatno savjetovanje o mjerama energetske efikasnosti, utorkom i četvrtkom od 10:00 do 13:00 sati.

 „Potpisivanjem Energetske povelje 2009. godine, iskazali smo snažnu političku volju da Grad Đurđevac aktivno i kontinuirano provodi SGE projekt. Od tada radimo na provedbi SGE projekta na svim objektima u vlasništvu ili pod upravljanjem Gradske uprave. U sklopu provođenja aktivnosti SGE projekta, Grad Đurđevac realizirao je projekt zamjene zastarjele parkovske rasvjete sa energetski i ekološki prihvatljivom i učinkovitom. Uveden je centralni sustav upravljanja rasvjetom, a zamijenjeno je 126 rasvjetnih tijela. Projekt je financiran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao i provedba energetskog pregleda zgrade Gradske uprave s ciljem javnog izlaganja energetskog certifikata.“, rekao je u pozdravnom govoru Slavko Gračan, gradonačelnik Đurđevca.

Nacionalni projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) provode Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska) i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu zajedničkih aktivnosti poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj. SGE je usmjeren na zgrade u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave, a glavni su mu ciljevi primjena modela kontinuiranog i sustavnog gospodarenja energijom, strateškog planiranja energetike i održivog upravljanja energetskim resursima na lokalnoj i regionalnoj razini. Navedeno doprinosi smanjenju troškova za energente uslijed racionalnije potrošnje energenata, uz istovremeno smanjenje emisija štetnih plinova u atmosferu, a potiče se i razvoj novih djelatnosti i lokalnog poduzetništva. U sklopu provedbe SGE projekta, u gradovima i županijama širom republike Hrvatske, uspostavljaju se EE info točke za informiranje i educiranje građana o prednostima, tehničkim mogućnostima i financijskoj opravdanosti primjene mjera energetske efikasnosti u domovima građana.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW