sveučilište sjever

U Đurđevcu se za buduće studente uređuje prostor Sveučilišta, Grad osigurao 300 tisuća kuna

Održavanje studijskih programa je velika stvar za Đurđevac u kojem postoji duga tradicija otvaranja IT tvrtki, kaže gradonačelnik Janči.

08:41h
0
collagesve
Foto: djurdjevac.hr

Grad Đurđevac je ovog tjedna potpisao ugovor za sufinanciranje rekonstrukcije prostora budućeg Sveučilišta Sjever u Đurđevcu. Grad je osigurao financijska sredstva u iznosu od 300.000 kuna. To će omogućiti izvođenje elektro-instalaterskih radova, građevinsko-obrtničkih, strojarskih te stolarskih radova kako bi prostor bio spreman za buduće studente preddiplomskog stručnog studija Računarstva i informatike.

– Grad Đurđevac u svojem vlasništvu ima adekvatan prostor koji prilagođavamo sukladno tehničkim uvjetima za izvođenje nastave dok će Sveučilište osigurati sav potreban kadar. Održavanje studijskih programa je velika stvar za Đurđevac u kojem postoji duga tradicija otvaranja IT tvrtki te vjerujem da smo osiguravanjem preddiplomskog stručnog studija uvelike ispunili našu zadaću prema gradu i okolnim općinama, i da ćemo našem gospodarstvu osigurati kvalitetne kadrove za daljnji razvoj poduzetništva i gospodarstva, a s time i atraktivnija te dobro plaćena radna mjesta – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Sredstva su osigurana od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz programa Podrške regionalnom razvoju.