3.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U gradnju autoceste uključit će se i domaći poduzetnici
U

Ne propustite

U Županijskoj gospodarskoj komori u Koprivnici sastali su se izvođači radova na gradnji autoceste A 12 s predstavnicima Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskih autocesta, Ministarstva prometa te gospodarstvenicima. Sastanak su inicirali Županija i Komora kako bi se u gradnju uključili i domaći poduzetnici, a inicijativu je podržao i potpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva Damir Polančec.

Župan Darko Koren kazao je kako ovime ponovno otklanjaju dileme o gradnji autoceste prema Koprivnici, za što su potpisani svi relevantni ugovori. Državni tajnik u Ministarstvu prometa Zdravko Livaković kazao je kako je dosadašnjih 510 kilometara sagrađenih autocesta u Hrvatskoj najbolje jamstvo i dokaz ozbiljnosti projekta.

– Jedna od temeljnih opcija je podizanje investicijske izgradnje u RH kao jedan od možda ključnih elemenata borbe protiv gospodarske krize. Upravo ovakvi radovi koji imaju karakteristike javnih radova najbolje oplemenjuju svaku uloženu kunu i ona se višestruko obrne unutar financijskog sustava države, tim više što su ovaj posao dobili naši građevinari, rekao je Livaković.

Predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo potvrdio je Livakovićeve riječi da će autocesta biti dovršena u roku te da su u tijeku pripreme za smještaj petstotinjak radnika i infrastrukture potrebne za gradnju. Novac je također osiguran, milijardu i 800 milijuna kuna, a dozvole su ishođene za dva nadvožnjaka na cesti prema Koprivnici i jednom mostu prema Bjelovaru.

– Stalno se u medijima pojavljuje nekakva manipulacija s cijenama zemljišta. Međutim, ono što je naš resorni ministar rekao na otvaranju, dakle i Hrvatske ceste ovaj put, isto tako, mogu garantirati da će se otkupljivati i poljoprivredno i građevinsko zemljište po tržišnim cijenama. Ne možemo sad iskoristiti ovaj trenutak pa počet ucjenjivati Hrvatske autoceste jer ako do toga dođe, onda znamo kako ide – postupak izvlaštenja. Dakle nitko ne može spriječiti gradnju autoceste – nitko, istaknuo je Prskalo.

Kako bi se što više potencijala uključilo u gradnju, potpredsjednik Vlade Damir Polančec kazao je kako se priprema produbljivanje i odmuljivanje Šoderice iz koje bi se materijal koristio u gradnji autoceste, a zauzvrat će Hrvatske autoceste urediti Šodericu. Mineralne sirovine, dodao je župan Koren, koristit će se i s drugih eksploatacijskih polja u našem kraju.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zanimljivo

Deset razloga zašto je treća godina “gora” od druge

Svako razdoblje djeteta na roditelje ostavlja poseban trag. Mi smo izdvojili top deset razloga zašto je puno "gore" imati trogodišnje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×