7.9 C
Koprivnica
Srijeda, 29. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Gradskoj vijećnici otvoreno dizalo za osobe s invaliditetom
U

Ne propustite

081212-novo-dizalo-mPanoramsko dizalo postavljeno s dvorišne strane koprivničke Gradske vijećnice, namijenjeno prije svega za osobe s invaliditetom, otvorio je dr. Josip Petrovčić, predsjednik Povjerenstva za izradu strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Koprivnice. Dizalo je osim za osobe s otežanim kretanjem namijenjeno i slijepima i slabovidnima jer je opremljeno zvučnom signalizacijom te obavještava na kojem je katu. Slijepa osoba može taktilno odabrati kat na koji želi ići.

Za gradnju je dizala iz gradskog  proračuna uloženo 750 tisuća kuna.

– Prilagođavanjem arhitektonskih barijera  slijepima  i slabovidnima,  ljudi počinju shvaćati da su i slijepi invalidi i da im je potrebna pomoć, istaknula je Dragica Zlatar, predsjednica Županijske udruge slijepih.

Dr. Josip Petrovčić istaknuo je da se u posljednjih osam godina vodi posebna briga o  olakšavanju kretanja kroz grad osobama s invaliditetom.

– Sve je počelo s ozvučenjem semafora, olakšan je pristup javnim ustanovama, taktilno je označena staza od Željezničkog kolodvora do Udruge sliepih, a posebno bi istaknuo Dugu ulicu koja je primjer rješavanja problema za slabovidne i one koji se teže kreću, o aktivnostima  Povjerenstva i udruga invalida  rekao je dr. Petrovčić.

U Gradskoj upravi zaposlene su tri osobe s invaliditetom za koje je u Gradskoj vijećnici prilagođen sanitarni čvor.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Grga pet godina vrijeđao i sukobljavao se s mamom, šogor sve prijavio policiji: Majka i sestra žele me oštetiti za imovinu, ako netko dobije...

Bahati Grga, 42-godišnjak iz okolice Ludbrega, naći će se na optuženičkoj klupi zbog nasilja u obitelji, odnosno zato što...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti