22.9 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
projektiraju se

U gradu punom kružnih tokova, zasad ih je 12, gradit će se četiri nova, pogledajte na kojim lokacijama
U

Kružni tokovi pokazali su se kao najsigurnije prometno rješenje za sve sudionike u prometu

Ne propustite

Kako bi promet što bio sigurniji, u Đurđevcu nastavljaju s projektiranjem četiri nova kružna toka.

Jedan od njih bit će na kraju Ulice Matije Gupca, na spoju s Krležinom ulicom. Gradonačelnik Hrvoje Janči pojašnjava da Grad radi na osiguravanju prostora potrebnog za izgradnju kružnog toka kako bi se što prije moglo početi s realizacijom projekta.

– Izgradnjom kružnog toka uredit će se i sam ulaz u Park šumu Borik te će se autobusima olakšati pristup Hostelu Borik. Drugi kružni tok koji se projektira bit će izgrađen na samom izlazu iz Đurđevca prema naselju Ferdinandovac i Kalinovac kod naselja Stiska. Planiramo da će radovi početi još ove godine, a taj kružni tok izvest ćemo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste – rekao je Janči.

Kružni tok, Đurđevac
Foto: ePodravina.hr

Dodaje i da se planiraju dva kružna toka na državnoj cesti D2.

– Jedan kod poslovne zone B kojim bi se osigurao novi ulazak u grad i zonu, a projektiraju ga Hrvatske ceste. Grad projektira kružni tok u poslovnoj zoni A Sjever kako bi se osigurao još jedan ulaz s ceste u zonu – rekao je Janči i naglasio da su se kružni tokovi pokazali kao najsigurnije prometno rješenje za sve sudionike u prometu.

Osim planiranih novih kružnih tokova u zonama, u tijeku su i završni radovi na pripremi za asfaltiranje spoja poduzetničke zone A Sjever s ulicom Radnička cesta.

– Cilj asfaltiranja nove ceste koja će povezati zonu s Radničkom cestom zapravo je to da radnici koji će raditi u zoni prilikom odlaska na posao ne moraju izlaziti na magistralu, već do svojih radnih mjesta mogu doći izravno kroz grad – napomenuo je Janči.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nakon očevida

FOTO/VIDEO Krš i lom na raksrižju izazvao 72-godišnjak, drugi vozač je u bolnici, evo detalja

Poznati su detalji jučerašnjeg sudara na vrlo prometnom koprivničkom raskrižju. Kako javlja policija, u 8.25 nesreća se dogodila na raskrižju...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×