10.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zajednica kulturno-umjetničkih udruga

U Koprivnici održan seminar tradicijskih glazbala
U

Iz Kulturno-umjetničkog društva Delovi sudjelovao je Luka Mihoković koji je usavršio tehniku sviranja na dvojnicama i trstenici te se upoznao s osnovama tehnike sviranja podravskih duda

Ne propustite

U subotu je uz potporu Koprivničko-križevačke županije i u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga u Koprivnici održan seminar tradicijskih glazbala.

Voditelj seminara bio je Stjepan Večković solista na tradicijskim glazbalima u Ansamblu LADO te izrađivač tradicijskih glazbala, a sudjelovali su članovi kulturno-umjetničkih udruga iz Koprivnice, Delova, Glogovca i Križevaca.

Iz Kulturno-umjetničkog društva Delovi sudjelovao je Luka Mihoković koji je usavršio tehniku sviranja na dvojnicama i trstenici te se upoznao s osnovama tehnike sviranja podravskih duda.

U teoretskom dijelu predstavljena su brojna tradicijska glazbala, od jednostavnijih puhačkih glazbala (diplice, sviroke, gunge, šurle, sopile, roženice, jedinke, dvojnice, strančica, trstenice, rogova), žičanih (gusle, ljerica, tambura samica, tambura farkašica) do glazbala s mješinama (razne vrste mihova – dalmatinski, hercegovački, istarski, pelješki, susački; gajde te četveroglasne i peteroglasne dude).

U drugom dijelu održan je praktični dio nastave gdje su uz veselu atmosferu i pozitivno ozračje. Polaznici su savladali tehnike sviranja na diplici, samici, dvojnicama, gajdama, dudama, trstenici i ljerici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan poslije

Milanovićev nesuđeni ministar Mršić udijelio packe SDP-u i Možemo: Da ste išli zajedno imali bi apsolutnu većinu!

MOST je osvojio mandat više od Možemo, a Možemo je opet dobilo 23.000 glasova više! I to je dio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×