16.8 C
Koprivnica
Srijeda, 7. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Koprivnici počeo projekt uštede energije u stambenim objektima
U

Ne propustite

Željka Medven iz Regionalnog centra za zaštitu okoliša, u u koprivničkoj je Gradskoj vijećnici službeno obavjavila početak provedbe projekta Intense.

– Naglasak je projekta je na energetskoj učinkovitosti u izgradnji zgrada, a očekujemo da ćemo u tri godine, koliko će trajati, ostvariti značajne pomake u provedbi mjera uštede energije na lokalnoj razini, napomenula je Željka Medven.

Zemlje stare članice EU prenosit će svoja iskustva novim članicama koje taj proces tek očekuje, a građane će se edukacijama osvještavati o mjerama potrošnje i uštede energije.

Grad Koprivnica, Grad Samobor i REC zajedno sudjeluju na međunarodnom projektu Intense u koji je uključeno 28 partnera iz 12 zemalja. Projekt je vrijedan 3 milijuna eura, a financiran je iz programa Inteligentna energija Europe.

Cilj je projekta ušteda energije, zaštita okoliša te ugodniji i kvalitetniji boravak u zgradama.

Projekt su javnosti predstvili Štefica Lustek, članica Intense tima za Samobor, Marinko Bagarić, koordinator Intense za Koprivnicu, Goran Bolšec iz Razvojne agencije Sjever – Dan.

Izlaganje pod nazivom Grad Koprivnica prema održivom razvoju održala je Helena Hečimović.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

svečana sjednica

FOTO/VIDEO Sabolić: Na pravom smo putu da konačno zaživi geotermalni projekt, a po kućama za kunu postali smo poznati u svijetu

Dan je općine Legrad. Tim povodom upravo se održala svečana sjednica Općinskog vijeća u Društvenom domu u Kutnjaku. Dan...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti