19.9 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
UDRUŽENJE OBRTNIKA KOPRIVNICA

U Koprivnici treći susret žena obrtnica, Markota: Želimo osnažiti žensko poduzetništvo
U

Prosjek ženskog članstva u HOK-u 2010. je iznosio 32,1%, a sada je uvećan i iznosi 35,16%.

Ne propustite

S vremenskim odmakom od dvije godine Udruženje obrtnika Koprivnica (UOKC), u ponedjeljak, 7. ožujka, organizira 3. susret žena obrtnica. Događanje će na jednom mjestu, u koprivničkom Domu mladih od 13 do 16 sati okupiti bivše, sadašnje i buduće obrtnice, a svojevrstan je uvod u obilježavanje 55. obljetnice UOKC.

Tradicija ovakvog okupljanja u Koprivnici je započela 2009. godine. Tih godina Hrvatska obrtnička komora je proglašavala svaku godinu na poseban način, a na inicijativu tajnice Udruženja obrtnika Koprivnica Jasmine Markota, 2010. godina proglašena je godinom žena u obrtništvu. Tim povodom Udruženje obrtnika Koprivnica organiziralo je u Gradskoj vijećnici susret žena obrtnica na kojem su podijeljene zahvalnice dugogodišnjim članicama.

Kako su izvijestili iz koprivničkog Udruženja, u međuvremenu je povećan postotak broja žena u ukupnom članstvu s 28 posto na 32%. Prosjek ženskog članstva u HOK-u 2010. je iznosio 32,1%, a sada je uvećan i iznosi 35,16%.

Udruženje se trudilo da u upravnim tijelima bude zastupljeno što više žena pa je sada u Upravnom odboru odnos 3:2 u korist žena, dok je u skupštini sedam žena prema osam muškaraca.

Nakon spomenutog susreta 2009. godine uskoro je osnovan i Klub poslovnih žena ALFA pri Županijskoj gospodarskoj komori Koprivnica.

– Ovim susretom želimo pokrenuti na jaču akciju osnaživanja ženskog poduzetništva. U sklopu susreta održat će se panel rasprava na temu Mogućnosti i potencijali ženskog mentorstva i umrežavanja u našem okružju – poručuju.

Na panelu će, osim domaćih imena poput zamjenice koprivničkog gradonačelnika Ksenije Ostriž, tajnice Udruženja obrtnika Koprivnica Jasmine Markota i predsjednice Kluba poslovni žena ALFA Sanje Pernjak, sudjelovati ugledna ženska imena iz područja ženskog aktivizma vezano uz žensko mentorstvo u poduzetništvu i umrežavanju Ana Gruden, urednica časopisa Zaposlena i inicijatorica projekta Ženskog mentorstva, Bernarda Cecelja, vlasnica poznatog brenda madraca Bernarda, Ivana Radić predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena i Marija Trnjanac, potpredsjednica Međunarodne mreže žena.

U sklopu susreta dodijelit će se Povelje zahvale obrtnicama s više od 15 godina obrtničkog staža.

U zabavnom djelu programa nastupit će mlada spoken word pjesnikinja Ena Rajić.

Neke obrtnice u Domu mladih će se predstaviti svojim uslugama ili proizvodima.

Udruženje obrtnika Koprivnica i Poduzetnički inkubator ENTER potpisat će Sporazum o poslovnoj suradnji na osnaživanju ženskog poduzetništva i obrtništva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćno

PA KAJ JE TO? Pijan na fešti u Društvenom domu razbio čašu od 2 deci, Sud ga kaznio 700 eura?!

Koliko puta ste bili vani s društvom, malo vas je ponijelo pa ste na zvuk omiljene vam pjesme posegli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×