22.2 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Koprivničkim Bregima počelo provođenje projekta Živim život bez nasilja
U

Ne propustite

U OŠ Koprivnički Bregi započelo je provođenje preventivnog projekta Živim život bez nasilja, projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva unutarnjih poslova. Projekt je usmjeren na sprečavanje nasilja prema ženama, nasilja u obitelji, nasilja među mladima te izgradnju kulture nenasilja i tolerancije, a provodi se među učenicima 7. i 8. razreda naše škole kroz tri ključne komponente: interaktivnu radionicu, umjetničko-edukativni program i interaktivnu parlaonicu.

Provođenje smo u četvrtak započeli interaktivnom radionicom za učenike 7. i 8. razreda vođenom od strane Mislava Mandira iz Udruge Status M i policijskih službenica za prevenciju pri PU Koprivničko-križevačkoj. Učenicima je istaknut problem nasilja, zakonske mogućnosti njegova sprečavanja te su educirani glede nenasilnog rješavanja sukoba i tolerancije.

Nakon radionice u Društvenom domu u Koprivničkim Bregima odigrana je kazališna predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanja!” u režiji poznatog glumca, redatelja i dramaturga Zijaha Sokolovića, UN-ova ambasadora dobre volje za nenasilje i toleranciju. Predstava je razvijena u suradnji s nevladinom udrugom Riječi Prave Predstave, a izveli su je glumci Ivana Krizmanić i Marko Makovičić. Naši učenici i svi prisutni gosti su na zanimljiv i dinamičan način kroz prikazane različite životne situacije vidjeli što je nasilje, kako ga prepoznati i kako mu se oduprijeti.

U trećoj projektnoj komponenti predviđeno je organiziranje parlaonice za učenike te natječaja dramsko-scenskog karaktera, likovnog i literarnog izričaja. Učenici će se referirati na prethodno naučeno te aktivnije sudjelovati u promicanju kulture nenasilja.

Zahvaljujemo svim gostima koji su prisustvovali predstavi i podržali projekt: načelniku PU Koprivničko-križevačke Darku Repu, načelniku Policijske postaje Koprivnica Draženu Magdiću, predstavnicima Koprivničko-križevačke županije, predstavnicima Općine Koprivnički Bregi, članovima Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Koprivničko-križevačke županije, ravnateljima i stručnim suradnicima osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije, predstavnicima udruga, društava i zavoda s područja Koprivničko-križevačke županije, predstavnicima udruga s područja Općine Koprivnički Bregi te svim roditeljima i učiteljima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×