17.9 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Room for a painting

U koprivničkoj AK galeriji izlagat će Dino Zrnec, autor koji propituje slikarstvo
U

Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te, između ostalog, boravio na Akademiji umjetnosti, arhitekture i dizajna u Pragu i Akademiji likovnih umjetnosti u Beču. Samostalno izlaže od 2010. godine i dobitnik je raznih priznanja.

Ne propustite

Room for a painting naziv je izložbe Dine Zrneca koja se u subotu, u 20 sati, otvara u koprivničkoj AK galeriji.

Autor se, objašnjavaju organizatori, dotiče minimalizma, monokromnog slikarstva, akcijskog slikarstva pa do konceptuale. U svojem radu teži dekonstrukciji slike, i na
ovoj se izložbi kreće u okvirima performativnog slikarstva. Zrnec propituje slikarstvo, doživljava ga kao otvoren mediji,dodaju.

– Prostor AK galerije koji se nalazi u Atelierima Koprivnica, zgradi u kojoj umjetnici svakodnevno stvaraju, slikaju, uzima kao polaznu točku za istraživanje značenja samog medija. Reagira na zatečenu situaciju bijelih, nedavno uređenih zidova te prostor slikarskim postupkom vraća u prethodno stanje. I ovdje, kao i u svojim prethodnim radovima, iznosi na vidjelo ono što je oku nevidljivo, skriveno, ono što se nalazi onkraj slike same – poručuju.

Inače, Dino Zrnec (37) rođen je u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te, između ostalog, boravio na Akademiji umjetnosti, arhitekture i dizajna u Pragu i Akademiji likovnih umjetnosti u Beču. Samostalno izlaže od 2010. godine i dobitnik je raznih priznanja.

Više o izložbi pročitajte ovdje.

Foto: AK galerija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Intervencije

[FOTO] NEVRIJEME Olujni vjetar lomio stabla, rušio krovove i napravio veliku štetu

Veliko nevrijeme s kišom i jakim vjetrom jučer je zahvatilo velik dio Hrvatske, između ostaloga i naše krajeve. Najgore je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×