Room for a painting

U koprivničkoj AK galeriji izlagat će Dino Zrnec, autor koji propituje slikarstvo

Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te, između ostalog, boravio na Akademiji umjetnosti, arhitekture i dizajna u Pragu i Akademiji likovnih umjetnosti u Beču. Samostalno izlaže od 2010. godine i dobitnik je raznih priznanja.

11:20h
0
Foto: AK galerija

Room for a painting naziv je izložbe Dine Zrneca koja se u subotu, u 20 sati, otvara u koprivničkoj AK galeriji.


Autor se, objašnjavaju organizatori, dotiče minimalizma, monokromnog slikarstva, akcijskog slikarstva pa do konceptuale. U svojem radu teži dekonstrukciji slike, i na
ovoj se izložbi kreće u okvirima performativnog slikarstva. Zrnec propituje slikarstvo, doživljava ga kao otvoren mediji,dodaju.

– Prostor AK galerije koji se nalazi u Atelierima Koprivnica, zgradi u kojoj umjetnici svakodnevno stvaraju, slikaju, uzima kao polaznu točku za istraživanje značenja samog medija. Reagira na zatečenu situaciju bijelih, nedavno uređenih zidova te prostor slikarskim postupkom vraća u prethodno stanje. I ovdje, kao i u svojim prethodnim radovima, iznosi na vidjelo ono što je oku nevidljivo, skriveno, ono što se nalazi onkraj slike same – poručuju.

Inače, Dino Zrnec (37) rođen je u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te, između ostalog, boravio na Akademiji umjetnosti, arhitekture i dizajna u Pragu i Akademiji likovnih umjetnosti u Beču. Samostalno izlaže od 2010. godine i dobitnik je raznih priznanja.

Više o izložbi pročitajte ovdje.

Foto: AK galerija

čitam...