16.8 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U koprivničkoj knjižnici održan susret s najčitateljima u 2014. godini
U

Ne propustite

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica je u subotu, 13. prosinca 2014. godine, održan 12. susret s najčitateljima. (Broj) najčitatelja 2014. godine okupilo se u Čitaonici tiska. Susretu je prisustvovala književnica i knjižničarka Ivanka Ferenčić Martinčić koja je čitateljima predstavila svoje dvije knjige, Matilda i vještičji mačak te Matilda i zagonetne žabe. Književnica je otkrila da u svom radu kao knjižničarka pronalazi puno inspiracije za pisanje jer svaki put u knjižnici otkrije nešto novi. Saznali smo da su u pripremi i nastavak dogodovština male Matilde, ali i zanimljivosti poput toga da je zavoljela čitanje tek na fakultetu.

Priznanja i nagrade najčitateljima podijeljeni su u nekoliko kategorija, a uručila ih je Ivanka Ferenčić Martinčić. Najčitatelji Dječjeg odjela u kategoriji djeca rane dobi do 3 godine su obitelj Odžić i mala Irma s pročitanih 180 knjiga i obitelj Ferčec i mali Marko s pročitanih 140 knjiga. U kategoriji djeca predškolske dobi najčitatelji su Ivan Igrec (273 knjige) i Kristijan Špoljarić (152 knjige). Nagrade i priznanja u kategoriji djeca osnovnoškolske dobi, do 13 godina, dobili su Leon Gajski (226 knjiga) i Karlo Delić (135 knjiga). U kategoriji mladi najčitateljice su Tajana Vukmanović (52 knjige) i Lukrecija Slobođanac (42 knjige). Ivana Lovasić nagrađena je u kategoriji zvučne i tiskane knjige (50), a Martina Hunjadi u kategoriji zvučne knjige (17).

Najčitatelji Odjela za odrasle podijeljeni su u nekoliko kategorija umirovljenici Vesna Šumiga (377), Zlatko Habek (288), Mira Dragosavljević (260), Koviljka Mačijevski (233) i Ljubica Kovač (222). U kategoriji zaposleni i nezaposleni Tomislav Šifkorn (237), Iva Odžić (209), Anamaria Jurković-Dolenec (173) i Ivanka Komljenović (173). U kategoriji studenti Lucia Matas (70), a srednjoškolci Ruta Crnoja (103) te Marija Fijačko-Ban (147), Željko Marinković (108) i Vilma Sigetić (50) u kategoriji zvučnih knjiga.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Intervencije

[FOTO] NEVRIJEME Olujni vjetar lomio stabla, rušio krovove i napravio veliku štetu

Veliko nevrijeme s kišom i jakim vjetrom jučer je zahvatilo velik dio Hrvatske, između ostaloga i naše krajeve. Najgore je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×