19.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ODRAĐENE BROJNE AKTIVNOSTI

U Koprivničkom Ivancu održana posljednja tribina u sklopu projekta Otpad pametno odvoji-dobre navike usvoji!
U

Ukupna vrijednost navedenih izobrazno–informativnih aktivnosti za područje Općine Koprivnički Ivanec je 30.460,00 kuna.

Ne propustite

Općini Koprivnički Ivanec su zajedno sa Gradom Koprivnica i još osam drugih općina iz područja Koprivničko–križevačke županije, uspješno odobrena sredstva za projekt Otpad pametno odvoji–dobre navike usvoji! u sklopu programa izobrazno–informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Nositelj projekta je Grad Koprivnica, a uz Općinu Koprivnički Ivanec, ostali partneri su i Općine Drnje, Đelekovec, Hlebine, Koprivnički Bregi, Legrad, Novigrad Podravski, Rasinja i Sokolovac.

Putem ovog projekta sufinancirane su nabave letaka i plakata za sprječavanje nastanka otpada, odgovorno postupanje s otpadom, odvojeno sakupljanje otpada, ponovnu uporabu predmeta, kompostiranje, održavanje javnih i edukacijskih tribina na temu održivog gospodarenja otpadom, održavanje radionica za djecu, te kostimiranih igrokaza i predstava za predškolsku djecu na temu održivog gospodarenja otpadom, te nabava edukativnih slikovnica, igra i/ili bojanka za djecu.

Do sada odrađene aktivnosti u sklopu ovog projekta uključuju podjelu letaka mještanima za sprječavanje nastanka otpada, odgovorno postupanje s otpadom, odvojeno sakupljanje otpada, ponovnu uporabu predmeta i kompostiranje, i to putem dostave računa za plaćanje usluge odvoza otpada, ljepljenje plakata o istome na području svih naselja općine, podjela brošura predškolarcima i školarcima, održavanje dvaju igrokaza za djecu o održivom gospodarenju otpadom, te održavanje javnih tribina za sve mještane općine u društvenom domu u Koprivničkom Ivancu.

Foto: Općina Koprivnički Ivanec

Tako je u utorak, 11. veljače u društvenom domu u Koprivničkom Ivancu održana posljednja javna tribina u sklopu ovog projekta, a na kojoj su govornici bili općinski načelnik Mario Švegović, te predsjednik Udruge Zelena Piškornica, Ivica Jakupić.

Ukupna vrijednost navedenih izobrazno–informativnih aktivnosti za područje Općine Koprivnički Ivanec je 30.460,00 kuna, a program se u 85 postotnom iznosu financira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Zaštita okoliša i održivost resursa, a ostatak od 15% financirati će se iz Proračuna Općine Koprivnički Ivanec.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Kralj zabave Zlatko Pejaković pokazao zašto je legenda, Ivančani uživaju u nezaboravnim hitovima

Malo je još legendi hrvatske estrade kao što je Zlatko Pejaković. U sklopu proslave Dana općine Koprivnički Ivanec svojim je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×