25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KOPRIVNIČKI IVANEC

U Koprivničkom Ivancu prvi su puta podijeljene uskrsnice, uskoro započinje izgradnja vrtića, radi se na infrastrukturi, a radovi su započeli i u poslovnoj zoni
U

Uz sve investicijske projekte koje su započeli, općina redovno sufinancira radove udruga, studente, redovno isplaćuje rodiljne naknade, pomaže socijalno ugroženima stanovnicima općine za koje je i povećan iznos socijalne naknade te će uskoro biti raspisani natječaji za mlade obitelji, poduzetnike i natječaj za rušenje starih i dotrajalih kuća

Ne propustite

Razloga za veselje imaju gotovi svi mještani Općine Koprivnički Ivanec.

Naime, ondje su prvi puta podijeljene uskrsnice. Tako su mještani bez primanja i mještani čija ukupna primanja ne prelaze svotu od 200 eura, dobili 30 eura uskrsnice. Oni koji pak imaju malo veća mjesečna primanja, odnosno između 200 i 370 eura dobili su 20 eura uskrsnice.

Radovati se mogu i roditelji jer uskoro počinje gradnja novog vrtića. Trenutno su u tijeku pripreme za raspisivanje javne nabave.

I iz poslovne zone dolaze lijepe vijesti.

– U poslovnoj zoni započeli su radovi investitora, ali očekujemo da će uskoro i ostali koji su kupili parcele početi s izgradnjom što nas svakako raduje jer se radi o djelatnostima koje zapošljavaju ljude. Nadamo se, a i imamo konkretne upite da dobijemo nove „stanare“ u Poduzetničkoj zoni Koprivnički Ivanec. Trenutno su ostale tri čestice na raspolaganju – ističu iz Općine.

Zoran Vrabelj
Foto: Ivan Balija

Dodaju da se nastavljaju i radovi na infrastrukturi.

– Izvode se radovi na novoj pješačkoj stazi u ulici Braće Radić, a vrijednost radova je nešto manje od 173.000 eura s PDV-om. Također u suradnji sa ŽUC-om krećemo u obnovu cesta u ulici Matije Gupca i Braće Radić, točnije samo dio cesta koje su nadležnosti ŽUC-a – pojašnjavaju.

Podsjetimo, prošlog je vikenda otvoren i novi sportski objekt te će uskoro biti postavljeni reflektori i ograda, a trenutno je u adaptaciji sportski objekt u Kunovcu. Sportski objekt u Botinovcu je pak spojen na vodovodnu mrežu, a vrijednost radova je oko 20.600 eura.

Načelnik općine Zoran Vrabelj ističe da su izradili i dokumentacije za Župnu Kuriju i društveni dom u Kunovcu.

– Prijavili smo se ili se trenutno prijavljujemo na mnoge natječaje ministarstva, EU fondova, Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i županije za koje se nadamo u pozitivne ishode, a od nekih smo već dobili pozitivna rješenja – poručuje Vrabelj.

Dodaje da uz sve investicijske projekte koje su započeli, općina redovno sufinancira radove udruga, studente, redovno isplaćuje rodiljne naknade, pomaže socijalno ugroženima stanovnicima općine za koje je i povećan iznos socijalne naknade te će uskoro biti raspisani natječaji za mlade obitelji, poduzetnike i natječaj za rušenje starih i dotrajalih kuća.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super druženje

FOTO I VIDEO / Veselo u Legradu za Dan općine, predstavile se udruge i projekt europske Amazone

Nastavlja se slavlje u povodu Dana općine Legrad. Danas su se u Parku Presvetog Trojstva predstavili članovi i članice...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×