24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MALIŠANI

U koprivničkom proračunu osigurano 14,3 milijuna kuna za subvencioniranje smještaja djece u vrtićima i obrtima za čuvanje
U

Gradsko vodstvo poručuje kako su dodatna sredstva osigurana zbog situacije s koronavirusom.

Ne propustite

U proračunu Koprivnice 14,3 milijuna kuna osigurano je za sufinanciranje smještaja djece u vrtićima i obrtima za čuvanje, a u kojima se trenutno nalazi 1094 djece.

Objašnjavaju kako za drugo dijete smješteno u vrtiću roditelji ostvaruju pravo na 50 posto subvencije smještaja, a potpuno financiranje za treće ili više djece, za što je osigurano 500 tisuća kuna.

– Prošle godine donijeli smo odluku o dodatnom subvencioniranju smještaja za drugo i treće dijete. Mjera je donesena u cilju pomaganja roditeljima te poticanja demografskog rasta. U ovoj pedagoškoj godini dosad je zaprimljeno 112 zahtjeva za podmirenje troškova predškolskog odgoja i obrazovanja, od čega 106 djece ostvaruje subvenciju od 50 posto, a šest od 100 posto. Ono što nas veseli je da se mjera pokazala dobrom te smo kroz nju još jednom pokazali koliko su nam važni mladi, koliko su nam važna djeca – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradsko vodstvo poručuje kako su dodatna sredstva osigurana zbog situacije s koronavirusom. Točnije, od ožujka do lipnja izdvojeno je više od milijun kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nesreća

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Zapalio se plovni bager na šljunčari, radnici i vatrogasci bore se protiv buktinje

Zapalio se plovni bager na šljunčari u Gabajevoj Gredi. Kako doznajemo s mjesta događaja, plamen je buknuo na stroju, a...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×